Zaterdag 16 februari 2019

DVV’09 1 – v.v. WFB 1   1-1 (0-0)

1-0       Ramon de Man

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Matthijs Krijger), Jurre Toes, Johan de Waal, Jurgen van Bergen, Ramon de Man(Mathijs van Heemst)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Vandaag stond de topper tussen DVV’09 en WFB op het programma. De Ouddorpers staan op een 2e plaats en hebben maar één puntje meer dan de Dirkslanders. Bij een overwinning zou DVV’09 haar directe concurrent dus passeren op de ranglijst. Trainer John Kleijn stuurt zijn mannen met een duidelijke opdracht het veld in en onderstreept het belang van deze wedstrijd. De afgelopen ontmoetingen eindigden allemaal met minimaal verschil of het werd gelijk, dus ook vanmiddag beloofd het weer een spannende krachtmeting te worden.

Op een zonovergoten sportcomplex en met veel publiek zijn alle ingrediënten aanwezig om er een mooie middag van te maken. De thuisploeg start sterk aan de wedstrijd en laat zien dat het maar één doel heeft vanmiddag en dat is de drie punten in eigen huis houden. Er wordt vroeg druk gezet, wat onrust veroorzaakt in de Ouddorpse defensie. Het is dan ook niet verrassend dat de eerste serieuze mogelijkheid voor DVV is. De Waal brengt een afgeslagen corner terug in het strafschopgebied, waar Melissant de bal gevaarlijk weet te verlengen, maar helaas recht in de handen van de doelman eindigt. Niet veel later volgt het tweede serieuze wapenfeit. Een vrije trap van Toes valt op het hoofd van de Man, die de bal maar net voorlangs kopt en de  Waal een teenlengte tekort komt om de bal binnen te werken. WFB krijgt in de eerste helft maar één serieuze mogelijkheid, die ook nog eens gecreëerd wordt door een miscommunicatie bij DVV. Gelukkig weet Hanenberg de bal te keren en werkt Jongejan uiteindelijk de bal weg, waardoor dit met een sisser afloopt. De grootste kans voor DVV in de eerste helft is voor van Bergen. Hij krijgt een vrije schietkans op een paar meter van het doel, maar zijn poging is niet overtuigend genoeg. Aan de andere kant geeft DVV geen kans weg. De defensie staat als een huis. In de tweede helft zal de ploeg zich moeten belonen voor het sterke spel.

Al vroeg in de tweede helft krijgt DVV loon naar werken. Het is van Bergen die met een knappe actie over de linkerflank naar binnen snijdt keurig het overzicht houdt en de bal terug legt ter hoogte van de penaltystip. Het is de Man die hier goed staat gepositioneerd en heel beheerst de 1-0 binnenschiet. De thuisploeg drukt hierna door, maar verzuimt om de genadeklap uit te delen. In de 67e minuut besluit scheidsrechter Visser na een opstootje de wedstrijd te staken. Een speler van WFB krijgt na een harde overtreding een terechte rode kaart, waarna het protest van Ouddorpse zijde de scheidsrechter teveel wordt. Gelukkig kan na een minuut of tien de wedstrijd weer hervat worden. Zo’n onderbreking is nooit goed voor het ritme en DVV heeft even tijd nodig om de draad weer op te pakken. WFB slaagt er ook in de tweede helft niet in om uitgespeelde kansen te creëren, iets wat de verdienste is van het goed georganiseerde DVV. De Waal krijgt op aangeven van de Man nog wel een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Zijn schot wordt door de doelman tot corner verwerkt. In de slotfase krijgt DVV het deksel op de neus. WFB mag in de 86e minuut een vrij trap nemen tegen de zijllijn aan, na een overtreding en rode kaart voor van Heemst. Deze vrije trap wordt in buitenspel positie binnengekopt, maar het vlagsignaal wordt genegeerd. Zelfs de Ouddorpse supporters zeiden dat het buitenspel was, maar helaas was er geen VAR die deze beslissing nog terug kon draaien. DVV zet hierna nog wel even aan, maar moet zich deze middag helaas schikken in een puntendeling.

Dit punt was voor DVV’09 gezien het wedstrijdverloop een flinke teleurstelling. Toch mogen de mannen met een opgeheven hoofd terug kijken naar deze wedstrijd. Er is hard voor elkaar gewerkt, goed gevoetbald, maar helaas was dat niet genoeg voor drie punten. De ploeg zal zich in de vorm van doelpunten meer moeten belonen voor het goede spel. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij FIOS. Bij een overwinning verzekert de ploeg van John Kleijn zich van de 2e periode. We hopen op heel veel Dirkslands publiek, want dit support zullen we zeker nodig hebben. Tot volgende week!!