v.v. OFB 1 – DVV’09 1   0-1 (0-1)

Doelpunten:

0-1       Johan de Waal

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Bart-Jelle van Dam(Rolf van Putten), Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Marvin van ‘Hof), Matthijs Krijger(Mathijs van Heemst), Johan de Waal, Jurgen van Bergen, Luc de Moed

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na een paar weken van kwakkelen mocht DVV’09 vandaag weer aantreden in competitieverband. OFB uit Ooltgensplaat was de tegenstander. In de openingswedstrijd van het seizoen kende DVV’09 de nodige moeite met het jonge en gretige OFB en liep het pas in de slotfase uit naar een ruime 3-0 overwinning. Hoofdtrainer John Kleijn moest zich helaas ziek melden voor deze wedstrijd en Ruud Wiltschut nam daarom vandaag de honneurs waar. Hij hamerde er dan ook op dat iedereen zeer scherp moest wezen, OFB vanaf het begin bij de strot te pakken en zo een snelle beslissing forceren.

In de eerste helft slaagde DVV er niet in om de meegegeven opdracht uit te voeren. Natuurlijk speelde de wind een rol deze middag, en speelde ook de scheidsrechter een hoofdrol in de beginfase. Binnen een half uur waren er al maar liefst drie rode kaarten uitgedeeld. Twee voor de thuisploeg en één voor DVV. Maar de Dirkslanders hadden deze moeizame eerste helft met name aan zichzelf te wijten. Er werden teveel simpele ballen ingeleverd en verkeerde keuzes voor het doel gemaakt. In de 35e minuut kwam DVV dan toch op voorsprong. Jongejan zet goed door in het strafschopgebied van OFB, houdt het overzicht en schuift de bal breed op de Waal, die eenvoudig binnen kan schieten. Deze 0-1 voorsprong zou tevens ook de ruststand betekenen.

In de rust worden er harde woorden gesproken door Ruud Wiltschut. De tweede helft wordt ingegaan met een 1-3-4-2 formatie om zo het veld breed te houden en een verdedigend OFB uit elkaar te spelen. DVV slaagt hierna de rust vrij aardig in. De bal wordt van links naar rechts verplaatst en er worden de nodige kansen gecreëerd. Zeker 6 a 7 grote kansen worden helaas niet benut en dan blijft het altijd opletten met een krappe voorsprong en een keeper die de bal mede door de harde wind achter de verdediging kan leggen. Ook na wat wisselingen in de slotfase verzuimd DVV de voorsprong te vergroten en krijgt ook OFB nog die ene kans die er altijd een keer komt. Tot grote opluchting van de Dirkslanders gaat deze poging voorlangs en kunnen de drie belangrijke punten weer bijgeschreven worden.

Door deze moeizame overwinning doet DVV’09 wel uitstekende zaken in de strijd om de 2e periode en heeft het nog steeds een 100% score na 6 wedstrijden. Aanstaande zaterdag wacht de confrontatie met de nummer twee van de ranglijst WFB en zal er door DVV’09 uit een ander vaatje getapt moeten worden om de drie punten in eigen huis te houden. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden en we hopen dan ook op veel steun van het Dirkslandse publiek. Tot volgende week.