DVV’09 1 – v.v. Stellendam 1   2-3 (0-0)

1-1       Mathijs Krijger

2-1       Rolf van Putten

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Jurre Toes, Mathijs van Heemst(Marvin van ’t Hof), Jurgen van Bergen(Ramon de Man), Joris Brooshooft(Rolf van Putten), Johan de Waal

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

In de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 stond voor DVV’09 de derby met Stellendam op het programma. Stellendam kon bij winst nog aanspraak maken op een plek in de nacompetitie. WFB moest dan thuis wel winnen van Rockanje. Voor de Dirkslanders stond er niks meer op het spel en was het zaak een goed gevoel mee te nemen naar de start van de nacompetitie. Het complex was vandaag in Italiaanse sferen. Pleun en zijn mannen hebben aan de lopende band pizza’s gebakken en een mooi bedrag voor het jeugdkamp weten te vergaren.

In de eerste helft een redelijk gelijk opgaande strijd tussen beide ploegen. Het is DVV wat met een verzorgde opbouw het spel maakt en Stellendam wat probeert via de snelle aanvallers in de omschakeling gevaarlijk te worden. Het eerste gevaar ontstaat uit een corner voor het doel van de Dirkslanders. Doelman Hanenberg weet deze poging redelijk eenvoudig te pareren. Aan Dirkslandse zijde komt van Heemst een paar keer in kansrijke schietpositie, maar zijn schoten eindigen helaas aan de verkeerde kant van de paal. In de 30e minuut voorkomt Hanenberg met een fraaie redding dat zijn ploeg niet op achterstand komt. De rappe aanvaller kan vanaf links alleen op het doel af, maar vindt de doelman op zijn weg.

In de tweede helft komt Stellendam uit een corner al vrij vroeg op een 0-1 voorsprong. Dit leek voor DVV het signaal wat gas bij te geven. Binnen een paar minuten was deze schade al gerepareerd na een vlot lopende aanval over rechts. Via een aantal schijven komt de bal terecht bij van Bergen, die legt de bal terug, de Waal verrast vriend en vijand met een fraai overstapje en Krijger rond op knappe wijze af met een mooie knal in de verre hoek. De thuisploeg drukt hierna door en komt via de ingevallen van Putten op een 2-1 voorsprong. Met het bekende recept laat hij iedereen de hielen zien en is dan door niemand meer bij te houden en rond bekeken af. Stellendam ligt op dit moment op de slachtbank en DVV verzuimt keer op keer om de genadeklap uit te delen. Van Heemst faalt twee keer oog in oog met de keeper, de Waal schiet voorlangs en er wordt een paar keer de verkeerde keuze voor het doel gemaakt. Het is dan wachten op een tegentreffer en tegen de verhouding in, valt ook inderdaad de 2-2. De Dirkslanders blijven op zoek gaan naar de overwinning. De Man ziet een fraaie kopbal net geen doel treffen en ook R. vd Boogert heeft de 3-2 op zijn hoofd, maar kopt in vrijstaande positie over. In de blessuretijd krijgt DVV het deksel op de neus en countert Stellendam zich naar een 2-3 overwinning. Voor de mannen uit Stellendam bleken de druiven uiteindelijk zuur, want Rockanje maakt in de 96e minuut de gelijkmaker in Ouddorp. En gaan zij deelnemen aan de nacompetitie.

Volgende week wacht voor DVV’09 de eerste wedstrijd van de nacompetitie. De tegenstander is v.v. Pernis wat op een 13e plaats is geëindigd in de 3e klasse. We hopen dat er veel Dirkslanders meegaan om ons te steunen bij deze belangrijke wedstrijd. DVV’09 heeft drie overwinning nodig om te promoveren naar de 3e klasse en heeft hier alle support bij nodig. De aftrap in Pernis is om 14.30. Tot volgende week.