Zaterdag 23 maart 2019

V.V. Abbenbroek 1 – DVV’09 1   2-0 (1-0)

Doelpunten:

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert(Dirc van den Boogert), Bart-Jelle van Dam(Jasper Maliepaard), Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Matthijs Krijger(Joris Brooshooft) Jurre Toes, Jurgen van Bergen, Ramon de Man

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

In de thuiswedstrijd tegen Abbenbroek boekte DVV’09 in een matige wedstrijd een belangrijke 2-1 overwinning. Dit was de opmaat voor het behalen van de 2e periodetitel. Na het behalen van deze titel loopt het wat stroever bij de ploeg van John Kleijn. Iets wat voorgaande seizoenen ook het geval was. Deze wedstrijd zou een mooi moment zijn om het tij te doen keren. Op de trainingen dinsdag en donderdag vlogen de vonken ervan af en was het misschien wel de beste trainingsweek van het seizoen. Iedereen had er zin in voorafgaand aan de wedstrijd en dus leek niets een goed resultaat in de weg te staan. Hoe anders zou het vanmiddag helaas lopen.

Ondanks alle goede intenties vooraf begon DVV veel te slap aan deze wedstrijd. Halfslachtig is in deze een goede omschrijving. Toch krijgt Toes al vroeg in de wedstrijd een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar wordt net op tijd door de keeper afgestopt. Abbenbroek wat overigens ook zeer matig speelde, hobbelde een beetje mee en wachtte geduldig op het moment wat een keer zou komen. In de 30e minuut kwam dit moment er ook. Een aanvaller mag alleen door op Hanenberg, deze dwingt de spits goed naar buiten en lijkt de aanval hiermee af te breken. De spits krijgt echter alle tijd en ruimte om de bal alsnog voor het doel te brengen en deze wordt keurig afgerond. 1-0 voor de thuisploeg. Aan het einde van deze slechte eerste helft ontstaat er zowaar een offensiefje van DVV en leveren een aantal standaardsituaties wat dreiging op. Veel meer dan dit ook zeker niet.

In de rust wordt door trainer John Kleijn de eerste helft omschreven als ‘Abominabel slecht’. Veel jongens zullen dit nog even moeten hebben googelen, maar wisten donders goed wat hun trainer hiermee wilde zeggen. Afschuwelijk, erbarmelijk, miserabel zijn zomaar een aantal definities die op Google naar voren komen. De tweede helft zou uiteindelijk wel wat beter zijn, maar het kwam niet in de buurt van het niveau wat de ploeg zou moeten kunnen halen. De grootste kans had voor de Man geweest. Hij kon alleen door op de doelman, maar scheidsrechter Merkestein, die je ook rustig onder bovenstaande definitie kunt scharen, floot voor een overtreding en wachtte het voordeel niet af. Maar al had deze wedstrijd 190 minuten geduurd een doelpunt voor DVV had er nooit gevallen. In een tegenstoot maakt Abbenbroek, wat ook haast geen kans gecreëerd had er nog 2-0 van en is het beslist.

Een treurige middag en dan met name voor het publiek wat de moeite had genomen om bij deze wedstrijd te komen kijken. DVV’09 heeft twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de thuiswedstrijd tegen Zwartewaal. Het is het aan het publiek verschuldigd om dan een puike prestatie neer te zetten. De aftrap zaterdag 6 april is om 14.30!