NTVV 1 – DVV’09 1   1-2 (0-2)

0-1          Glenn Melissant

0-2          Ramon de Man

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Mathijs van Heemst(Max van Gils), Jurre Toes, Jurgen van Bergen, Ramon de Man(David de Berg)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

In de laatste zes wedstrijden van deze competitie resteren voor DVV’09 nog vijf derby’s en de confrontatie met koploper Vlotbrug. Voor de eerste van deze derby’s moesten de Dirkslanders afreizen naar Nieuwe-Tonge. De thuiswedstrijd werd ternauwernood met 2-1 gewonnen en vorig jaar in de uitwedstrijd bleef het op 0-0 steken. Trainer John Kleijn ging uit van hetzelfde strijdplan als vorige week en startte in dezelfde formatie.

De sfeer voorafgaand aan de wedstrijd was ontspannen en de grasmat lag er schitterend bij. Benieuwd hoe dit zijn weerslag in het veld zal hebben. DVV neemt vanaf de aftrap gelijk het initiatief. De bal gaat snel rond in de ploeg om zo het defensief ingestelde NTVV uit elkaar te spelen. In dit eerste half uur is DVV een klasse beter en mag de thuisploeg dankbaar zijn dat het niet tegen een ruime achterstand aan kijkt. De enige goal die in dit eerste half uur gemaakt wordt komt voort uit een corner van Toes. Melissant reageert heel alert bij de eerste paal en werkt op fraaie wijze de 0-1 tegen de touwen. In het laatste kwartier voor rust is DVV wat minder dwingend. Er wordt teveel met de bal gelopen en in de beslissende fase gaat het mis in de eindpass. Wel komt DVV nog op een 0-2 voorsprong nadat de Man een corner heel beheerst tegen de touwen knikt.

Scherp uit de kleedkamer komen is wat trainer John Kleijn in de rust tegen zijn mannen zei. Een ongelukkigere start van een tweede helft kun je je als ploeg niet bedenken. NTVV trapt de bal vanaf de aftrap gelijk naar voren, wordt volledig verkeerd beoordeeld achterin, valt voor de voeten van een aanvaller die doelman Hanenberg volledig kansloos laat. Binnen 20 seconden staat het dus al 1-2. NTVV krijgt hierdoor weer hoop en DVV heeft een paar minuten nodig om zich hiervan te herstellen. Daarna keert de rust terug in de ploeg en gaat DVV op zoek naar een ruimere voorsprong en de beslissing in de wedstrijd. Kansen hierop komen er zeker. De allergrootste is voor van Bergen, die de bal vanaf 5 meter, over het doel de Grevelingen in jaagt. Het blijft hierdoor toch een beetje spannend, maar de voorsprong komt geen moment echt in gevaar. In de slotfase mag David de Berg zijn debuut maken in het eerste elftal en hij wist dit debuut haast nog op te luisteren met een doelpunt.

Wederom een overwinning voor DVV’09 en zeker in de eerste helft is er goed gevoetbald.  Volgende week wacht er weer een derby en komt Melissant op bezoek. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!