v.v. Stellendam 1 – DVV’09 1   2-3 (1-1)

1-2          Ramon de Man

1-3          Mathijs van Heemst

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst(Luc de Moed), Matthijs Krijger, Ramon de Man(Jesper Hanenberg),Bart-Jelle van Dam(Jesse Kieviet), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Herkingen stond voor DVV’09 vandaag de uitwedstrijd tegen Stellendam op het programma. Stellendam walste afgelopen weekend met 0-6 over NTVV heen en zal dus blaken van het zelfvertrouwen. De onderlinge duels tussen beide ploegen zijn altijd spannend. In de uitwedstrijd van vorig jaar zegevierden de Dirkslanders met 0-2, maar thuis werd met 2-3 verloren. De mannen van John Kleijn zijn gebrand op een overwinning en zullen er alles aan doen om de drie punten vandaag mee te nemen.

In het naar verwachting laatste weekend van de ‘Indian Summer’ kon er weer onder perfecte voetbalomstandigheden afgetrapt worden. Ook de grasmat in Stellendam lag er als een plaatje bij. De thuisploeg weet zich in de eerste helft gesteund door de wind in de rug en slaagt erin om het DVV in het eerste kwartier flink lastig te maken. Van achteruit worden de ballen achter de Dirkslandse defensie gelegd, waar de sterke aanvallers lastig te verdedigen zijn. In de 12e minuut levert dit ook de 1-0 op. Een afgeslagen voorzet wordt niet goed verwerkt, een Stellendamse aanvaller profiteert van dit foutje en schiet zijn ploeg op voorsprong. Toch laat DVV zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ook in het resterende deel van de eerste helft heeft de ploeg het betere van het spel en verzuimd het om al snel op gelijke hoogte te komen. De sterk spelende en sleurende van Bergen geeft na een mooie actie, Krijger een haast niet te missen kans, maar hij vergeet de trekker over te halen. In de 34e minuut komt DVV verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf rechts komt voor de voeten van de volledig vrijstaande van Dam. Hij laat de bal één keer stuiteren en haalt vervolgens vernietigend uit in de verre hoek. Geen enkele kans voor de verbouwereerde doelman. Er volgen nog enkele kansjes voor rust, maar beide ploegen zouden met een gelijke stand gaan rusten.

Na de rust is het eenrichtingsverkeer richting het doel van Stellendam. Alle duels worden door DVV gewonnen en bovendien is het voetballend vele malen beter. Na ongeveer vijftien hoekschoppen in een kwartier tijd is het dan ook wachten op een treffer. In de 60e minuut wordt het dan eindelijk 1-2. En hoe? De van een blessure teruggekeerde de Man komt vanaf rechts met een knappe actie naar binnen en vanaf een meter of 25 ramt hij de bal in de kruising. Ook de spelers van Stellendam waren van mening dat dit nu al het mooiste doelpunt van het seizoen is. DVV blijft hierna doordrukken om de genade klap uit te delen. Het is wonderbaarlijk dat  na zoveel doelpogingen de 1-3 pas in de 80e minuut tot stand komt. Het is van Heemst die met een knap en bekeken schot, de doelman in de verre hoek verschalkt. De wedstrijd lijkt hierdoor beslist maar wordt toch nog onnodig een klein beetje spannend. In de 88e minuut wordt buitenspel opgeheven waardoor Stellendam de 2-3 nog kan maken. Dan is het toch altijd even billen knijpen, maar DVV trekt de zege zonder ook nog maar een enkel risico te nemen over de streep en boekt zo een dik verdiende overwinning.

Dit is echt een overwinning van het collectief. Ik durf wel te stellen dat ook de supporters genoten hebben vandaag. Een strijdend DVV’09 wat ieder duel won en daarnaast ook voetballend de tegenstander de baas was. Maar niet te lang nagenieten, want volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Flakkee. Dan zullen we er weer moeten staan en laten zien dat we dit spel wekelijks op de mat kunnen leggen. De aftrap is om 14.30, tot volgende week!