DVV’09 1 – v.v. Abbenbroek 1   2-1 (0-0)

1-0  Joeri Boshoven

2-0  Ramon de Man

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger(Delano van der Velde), Joost van den Boogert, Nick Jongejan, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst, Glenn Melissant, Johan de Waal(Rolf van Putten), Jurgen van Bergen, Ramon de Man(Bart-Jelle van Dam)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Volgens Marjo waren de foto’s niet helemaal scherp, dit kwam doordat de camera nog ingesteld stond op de Spaanse zon. Dit wilde ze graag vermeld hebben. Ik weet zeker dat een leek het niet opgemerkt had, het zijn namelijk weer prachtige foto’s.

Na het fantastische trainingskamp van vorige week in Spanje stond voor DVV’09 vandaag weer de eerste competitiewedstrijd van 2019 op het programma. En laat deze wedstrijd er nou gelijk één zijn die heel belangrijk is voor de 2e periode. Abbenbroek heeft net als DVV’09 haar eerste vier wedstrijden in de periode gewonnen. De ploeg begon moeizaam aan de competitie, maar heeft de draad weer aardig opgepakt. Trainer John Kleijn gaf aan dat heerlijk is om met zo’n wedstrijd te beginnen. Na een winterstop is het altijd weer even inkomen, maar als collectief moet je er wel staan. Dat is de opdracht voor vandaag en moet de belangrijke drie punten op gaan leveren.

Op een fris maar zonovergoten sportcomplex werd om half drie onder leiding van scheidsrechter Oosterveer afgetrapt voor het begin van deze wedstrijd. In het eerste half uur van de wedstrijd had DVV moeite om in de wedstrijd te komen. Abbenbroek speelde het spelletje wat de thuisploeg voor ogen had en zorgde met vroeg druk zetten dat opbouwen heel lastig was. Het oogde daardoor wat slordig aan Dirkslandse zijde en werd het elkaar onnodig moeilijk gemaakt. Het leverde Abbenbroek wat standaardsituaties op, wat overigens totaal geen gevaar voor doelman Hanenberg was. Aan het einde van de eerste helft kroop DVV wat uit haar schulp. Er werd sneller voor de lange bal gekozen en van daaruit werd er dan gevoetbald. Dit leverde nog een aantal serieuze kansen op. Een scrimmage bij een corner leverde net geen treffer op van J. vd Boogert. En ook eindigde een schot van, van Heemst op de lat, waar een mooie aanval aan voorafging. Alles behalve een hoog staande eerste helft van DVV, maar de statistieken spreken gezien het kansenverloop toch in het voordeel van de thuisploeg.

Ook trainer John Kleijn merkt dat zijn ploeg wat moeite heeft met de veldomstandigheden en het spel van Abbenbroek en geeft aan dat het vanmiddag puur op vechtlust aan komt. Dat zal in deze wedstrijd de doorslag moeten geven. En wat is er dan lekkerder dat je in de 46e minuut gelijk op voorsprong komt. Bij een corner van de Man wordt J. vd Boogert onreglementair tegen de grond gewerkt en dit leverde de thuisploeg een strafschop op. Specialist Boshoven schaart zich achter deze bal en schiet feilloos raak (1-0). Dit geeft DVV vleugels en kort erna krijgt van Bergen een grote kans om de marge te vergroten. Hij besluit echter om de bal af te geven, waar voor eigen succes gaan een betere optie was geweest. In de 75e minuut komt DVV met 10 man te staan na twee keer geel, dus een rode kaart voor Boshoven. Nu komt het zeker op karakter aan en het jonge DVV laat zien dat het hier toe in staat is. Heel gedisciplineerd wordt er verdedigd en iedereen strijd voor het zo heilige resultaat. Organisatorisch staat DVV heel sterk en er is in de hele wedstrijd geen echte kans weggegeven. Als de Man in de 85e minuut op fenomenale wijze de 2-0 op het scorebord brengt lijkt de wedstrijd gespeeld. Het wippertje waarmee de Man vanuit een moeilijke hoek de keeper verschalkt is schitterend en zorgt voor veel ontlading bij de spelers. In blessuretijd valt er nog een zeer lullig en onnodig tegendoelpunt, maar dit mocht de pret niet drukken.

Deze overwinning zorgt voor een heerlijke start van 2019 het is nu zaak om dit in de komende weken door te trekken. As dinsdag wacht er een oefenwedstrijd tegen GOZ. Dit is een mooie gelegenheid om het eigen spelletje weer op te pakken en het voetbal wat in de eerste helft tegen Torrevieja aardig lukte, weer op de mat te leggen. As zaterdag wacht de uitwedstrijd bij FIOS en zal er weer vol gestreden worden voor de drie punten. We hopen op veel Dirksland publiek. Tot volgende week.