Zaterdag 27 oktober  2018

V.V. Vlotbrug 1 – DVV’09 1   3-0 (2-0)

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan(Luc de Moed), Delano van der Velde(Bart-Jelle van Dam), Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst(Joris Brooshooft), Matthijs Krijger, Ramon de Man, Johan de Waal, Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Een uitwedstrijd tegen een nog ongeslagen koploper geeft toch vaak een extra dimensie. In zo’n wedstrijd wil je laten zien dat je niet onder hoeft te doen voor in dit geval Vlotbrug en dat er misschien wel drie punten meegenomen kunnen worden. Het zit voetballend en qua strijdlust de laatste weken aardig in elkaar en ook voor vandaag had John Kleijn zijn strijdplan weer klaar. Compact spelen, tegenstander geen ruimte geven en gevaarlijk worden in de omschakeling. Dan verwacht je het voorafgaand aan het duel redelijk op orde te hebben, maar helaas werd het één groot fiasco.

De voorbereiding werd al verstoord door scheidsrechter Majenburg, want die was bang het blauw-wit van DVV en het geel van Vlotburg niet van elkaar te kunnen onderscheiden. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De wedstrijd was toen nog geen kwartier onderweg. Eigenlijk is de rest van de eerste helft het schrijven niet waard en heeft DVV geluk dat het bij rust maar 2-0 staat. Afspraken worden niet nagekomen en daarnaast is het veel te slap en slordig.  DVV wordt hierin ook  niet gesteund door de scheidsrechter die iedere lichte overtreding gelijk met geel bestraft, waardoor een fysieke wedstrijd ook niet mogelijk is. Volledig tegen de verhouding in kan DVV vlak voor rust nog op 2-1 komen, maar van Heemst wacht te lang en een verdediger blokt zijn inzet.

Het eerste kwartier na rust is het beste gedeelte van de wedstrijd. Er wordt wat druk op Vlotburg gezet, maar een doelpunt wat in deze fase nodig is om een wedstrijd te doen kantelen valt niet. De 3-0 valt dan wel en dan is het over en sluiten. Ook Vlotbrug laat de teugels wat vieren, waardoor DVV nog een aantal grote kansen krijgt, maar aan de andere kant helpen de aanvallers van de thuisploeg ook enorme mogelijkheden om zeep. En mag DVV van geluk spreken dat het met deze kleine nederlaag naar huis wordt gestuurd.

Allemaal in de spiegel kijken en beseffen dat zoiets nooit meer mag gebeuren. Volgende week is men aan het publiek verschuldigd om deze blamage recht te zetten. De aftrap tegen FIOS is om 14.30.