Flakkee 1 – DVV’09 1   1-1 (0-0)

Doelpunten:

0-1       Ries van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Mathijs van Heemst(Dirc van den Boogert), Jurgen van Bergen(Bart-Jelle van Dam), Matthijs Krijger(Ramon de Man), Jurre Toes

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Vandaag stonden in Middelharnis de nummer 3 en 4 van de ranglijst tegenover elkaar. Het gat tussen beide ploegen is acht punten maar Flakkee heeft een wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning zou DVV’09 een definitief gat slaan. Dat de wind vandaag een grote rol zou spelen stond voorafgaand aan deze wedstrijd vast. Trainer John Kleijn had zijn ploeg dan ook duidelijke opdrachten meegegeven. Geduld houden bij wind tegen en proberen te voetballen en met de wind in de rug vol druk zetten op de tegenstander.

De toss bepaalde dat DVV de eerste helft tegen de wind in moest beginnen. Geduld houden en proberen te voetballen was dus het devies voor de eerste helft. DVV slaagde aardig in deze opdracht. Er zat een duidelijke lijn in het spel en men slaagde erin om onder het halve druk zetten van Flakkee uit te voetballen. Bij de thuisploeg lukte de eerste helft maar vrij weinig. De meesten ballen verdwenen of over de zijllijn of over de achterlijn bij doelman Hanenberg en had zodoende weinig gevaar te duchten. Maar ook DVV wist amper kansen te creëren de eerste helft. De grootste kans was voor Toes, die half op de grond liggend bijna doelman Vinke wist te passeren.

In de tweede helft zat er duidelijk wat meer leven in de brouwerij. DVV zette vol druk op Flakkee en het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Dit leverde misschien geen uitgespeelde kansen op, maar wel heel veel dreiging voor het doel. Een paar vrije trappen op de rand van het zestienmetergebied werden ternauwernood gered. Bij een strakke bal van Toes voor het doel stond niemand klaar om het beslissende zetje te geven en een vrije schietkans voor Melissant eindigde in de ballenvanger. Aan de andere kant loerde Flakkee op een counter en slaagde er tot tweemaal toe bijna in een doelpunt te forceren. De klok tikt dan langzaam naar het einde en het duel lijkt op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Tot in de 77e minuut een kort genomen vrije trap door Toes voor het doel geslingerd wordt. R. vd Boogert kruipt voor doelman Vinke en tikt de bal in het doel 0-1. Flakkee gaat dan met de moed der wanhoop ballen naar voren pompen in de hoop dat deze nog een keer goed valt. Helaas is dit in de slotfase het geval. Uit een onnodig weggeven vrije trap, redt doelman Hanenberg ten koste van een corner. Bij deze corner wordt slecht gedekt en in de 88e minuut wordt het alsnog 1-1. DVV krijgt hierna nog een mogelijkheid uit een vrije trap van Boshoven, maar ook ditmaal brengt de doelman redding.

Dit gelijkspel is een flinke teleurstelling. DVV’09 was de bovenliggende partij en een overwinning had verdiend geweest. Volgende week ontvangen de Dirkslanders koploper Vlotbrug, wat nog steeds al haar wedstrijden gewonnen heeft. Wat zou het mooi zijn als DVV’09 de ploeg uit Hellevoetsluis haar eerste nederlaag kan bezorgen. De aftrap volgende week is om 14.30.