DVV’09 1 – v.v. SNS 1   2-1 (1-1)

1-1       Mathijs van Heemst

2-1       Joost van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Jurre Toes, Mathijs van Heemst, Ramon de Man(Rolf van Putten), Johan de Waal(Joris Brooshooft), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Karin Bakker(SNS) ivm afwezigheid van de huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Bij deze laatste wedstrijd van november stond voor DVV’09 de lastige confrontatie met SNS op het programma. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is maar twee punten en aansluiting met de top stond op het spel vandaag. Afgelopen jaar verloor DVV’09 maar liefst twee keer van de Stadtenaren. Er heerste bij de Dirkslanders dan ook het gevoel dat er iets goed gemaakt moet worden. Voetballend oogt het zeer stabiel bij de ploeg van John Kleijn en ook in deze wedstrijd zal dat weer het verschil moeten maken.

De openingsfase van de wedstrijd ziet er zeer rommelig uit. Er worden veel duels uitgevochten op het middenveld, maar door beide ploegen weinig tot geen kansen gecreëerd. Dat het eerste doelpunt van de wedstrijd uiteindelijk door een slordigheid tot stand komt, mag dan ook geen verrassing heten. Balverlies aan de kant van de Dirklanders zorgt ervoor dat SNS snel kan omschakelen en een aanvaller schuin voor Hanenberg opduikt. Met een knap schot wordt de doelman verslagen en staat de 0-1 op het scorebord. Nog geen minuut later krijgt DVV de kans om de score weer gelijk te trekken, maar van Bergen schiet in kansrijke positie voorlangs. Kenmerkend voor deze eerste helft is dat ook de gelijkmaker in de 38e minuut voortkomt uit een fout aan Stadse zijde. Een te korte terugspeelbal wordt knap onderschept door van Bergen, die houdt het overzicht en geeft de bal mee aan de opgestoomde van Heemst. Van Heemst blijft als een echte killer heel koel oog in oog met van Asperen en schuift de bal in de korte hoek. Dit is een behoorlijke opsteker voor de rust.

Na de rust is er maar één ploeg die wil voetballen en dat is DVV. SNS kiest alleen maar voor de lange bal, die in de meeste gevallen ook nog eens gewonnen wordt door de Dirkslanders. In de 56e minuut is R. vd Boogert dicht bij een treffer uit een vrije trap van Toes, maar doordat de bal onverwacht voor zijn linkerbeen valt is de inzet te zacht en kan van Asperen eenvoudig oprapen. Aan de andere kant verricht Hanenberg een heldendaad door zeer knap een 1 tegen 1 situatie onschadelijk te maken. Het wachten op de 2-1 duurt tot de 75e minuut. Het is J. vd Boogert die zeer attent reageert bij een hoekschop. Het neemt knap aan en schiet de bal met zijn chocoladebeen langs de verbouwereerde van Asperen. In de slotfase gaat SNS met vier aanvallers spelen en krijgt DVV veel ruimte om de wedstrijd te beslissen. De ingevallen van Putten en Brooshooft slagen er helaas niet in om deze kansrijke situaties uit te buiten. Met maar liefst 13 minuten blessuretijd blijft het ongekend spannend in Dirksland. Gelukkig overleeft DVV nog een paar corners en kunnen er weer drie punten aan het totaal toegevoegd worden.

Voor trainer John Kleijn was dit in het bijzonder een mooie overwinning. Hij ondergaat aankomende week een ingrijpende operatie en is tot aan het eind van dit jaar uit de roulatie. We wensen John veel beterschap en hopen dat alles goed mag gaan en hij snel weer de oude is. Onder leiding van Eelko en Ruud zullen de laatste wedstrijden voor de winterstop afgewerkt worden. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Melissant. De Aftrap is om 14.30.