0-2          Eigen doelpunt

0-3          Joris Brooshooft

0-4          Jurre Toes

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Jurre Toes, Mathijs van Heemst(Glenn Melissant), Ramon de Man(Joris Brooshooft), Johan de Waal(Matthijs Krijger), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Een druiligere zaterdagmiddag was vandaag het decor voor de derby tussen Melissant en DVV’09. Melissant kende een uitstekende start van het seizoen door in de eerste drie wedstrijden maar liefst 9 punten te behalen. Hierna zakte de ploeg van Petry Hooftman door een aantal blessures weg op de ranglijst en werd er zesmaal op rij verloren. DVV’09 heeft juist de laatste weken de stijgende lijn weer te pakken en wil dit ook vandaag weer voortzetten. Hoofdtrainer John Kleijn is herstellende van een zware operatie en daarom stond Eelko vd Linde voor de groep. Samen hebben ze deze week het tactisch plan gesmeden en stond de mannen maar één ding te doen en dat is de drie punten mee naar Dirksland nemen.

Met vuurwerk en een rookgordijn werd door de spelers het veld betreden. De aanhang van Melissant leek dit duel aan te willen grijpen om de serie van nederlagen te doorbreken. En dat was in de eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd ook zeker te merken. De thuisploeg was fel en verscheen brutaal een paar keer voor het doel van Hanenberg. Dit mede te danken aan het feit, dat het aan Dirkslandse zijde wat te onrustig was en nog niet het gewenste spelletje gespeeld kon worden. Wel was het DVV wat vroeg in de wedstrijd in de persoon van R. vd Boogert een enorme kans kreeg om de score te openen. Hij nam helaas het begrip naar de grond koppen iets te serieus en slaagde erin om de bal op 2 meter van het doel via de grond over te koppen. In de 30e minuut is het van Bergen die DVV op het juiste spoor zet. Met een knappe actie snijdt hij naar binnen en met zijn sterke linkerbeen laat hij de doelman volledig kansloos. Met deze 0-1 voorsprong gaan de Dirkslanders een stuk makkelijker voetballen en is het wachten op meer. Eerst krijgt Toes een grote kans na een mooie voorzet van Jongejan, maar vergeet hij de bal binnen te koppen. En ook een inzet van de Waal wordt door de doelman gepareerd en de rebound door Toes overgejaagd. Een ruimere marge voor de rust zou zeer welkom zijn, want met dit minimale verschil blijft het opletten. Gelukkig valt deze treffer ook uit een scherp aangesneden hoekschop van Toes. Het is een verdediger van Melissant die onder druk van een paar DVV’ers de bal in het eigen doel schiet. In de slotminuut van de eerste helft krijgt de thuisploeg nog een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Hanenberg voorkomt dit door knap redding te brengen.

Na de rust is het éénrichtingsverkeer naar het doel van Melissant. Maar het mooiste van alles is dat DVV erin slaagt het zo gewenste spelletje te laten zien. Van achteruit opbouwen, onder druk van Melissant uit voetballen en zo ruimte creëren. De 0-3 is het voorbeeld van zo’n prachtige aanval van achteruit waar uiteindelijk Brooshooft het eind station van is. De afronding van de invaller mag er ook zeker zijn. Op knappe wijze passeert hij de doelman en prikt hij de bal uit een moeilijke hoek binnen. Via van Bergen en Brooshooft krijgt DVV nog een paar 100% kansen om de score verder uit te breiden en schiet in de tussentijd de thuisploeg uit een spaarzame aanval nog een keer op de lat. Het slotakkoord is uiteindelijk voor de naar de spits doorgeschoven Toes. Krijger stuurt van Bergen weg aan de rechterkant en hij levert een loepzuivere voorzet af. Toes blijft rustig en schuift de bal langs de kansloze doelman. In de slotfase komt Melissant nog het veld in voor van Heemst, die na langdurig blessureleed weer zijn eerste minuten kan maken.

Met deze mooie overwinning op zak, kan er weer met vertrouwen naar de wedstrijd van volgende week toegewerkt worden. Op het eigen sportcomplex ontvangt DVV’09 dan NTVV. De aftrap is om 14.30.