V.V. WFB 1 – DVV’09 1   0-0 (1-1)

1-1  Ries van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst, Jurre Toes, Bart-Jelle van Dam(Jesper Hanenberg), Jurgen van Bergen, Johan de Waal

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de tweede speelronde van het seizoen stond voor DVV’09 de clash met WFB op het programma. Beiden ploegen bleken afgelopen jaar goed aan elkaar gewaagd. In Ouddorp werd het doelpuntloos gelijk en in Dirksland wist DVV’09 maar net met 1-0 te winnen. WFB startte dit seizoen met een 2-2 gelijkspel bij Abbenbroek. Een relatief onbekende ploeg in de afdeling, dit geldt eigenlijk voor alle ploegen van Voorne Putten. De ploeg van John Kleijn won vorige week met 3-0 van OFB en wil vandaag in de eerste echte test van dit seizoen gelijk goede zaken doen.

Een zonovergoten Sportpark de Kruse, een prachtige grasmat en veel publiek, alle aspecten om er een mooie middag van te maken waren aanwezig. Zoals verwacht begon WFB zeer fel aan het duel. Met een paar harde overtredingen werd geprobeerd DVV af te bluffen. De scheidsrechter hield tot ieders verbazing de kaarten op zak, iets waar hij in het restant van de wedstrijd spijt van zo krijgen. De eerste helft is redelijk gelijk opgaand. Beide ploegen werken hard, maar weten weinig kansen te creëren. WFB probeert het met name met schoten vanuit de tweede lijn, maar kon doelman Hanenberg niet verontrusten. De grootste kans voor DVV kwam op naam van, van Heemst die zijn schot maar net naast zag gaan. En in de slotfase van de eerste helft werd een punter van, van Dam voor de doellijn weggetikt. Zo is 0-0 een terechte tussenstand en mogen beide ploegen de kleedkamers opzoeken.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar het wordt wel grimmiger en grimmiger. In de 50e minuut profiteert WFB van ongelukkig uitglijden achterin bij DVV. De spits kan vrij door op Hanenberg die in eerste instantie nog knap red, maar in de rebound geen kans heeft. Dit is even slikken voor de Dirkslanders en hoe gaat men deze klap te boven komen. Gelukkig komt er snel een antwoord van de blauw-witte formatie. In de 58e minuut komt de bal na een mooie combinatie door het hart van Ouddorpse verdediging bij de Waal terecht. Deze ziet zijn poging geblokkeerd worden, maar R. vd Boogert is er als de kippen bij om het laatste zetje te geven. De bal verdwijnt tergend langzaam over de doellijn, maar ook zulke goals tellen. In de 65e minuut ontstaat er na een felle Ouddorpse tackle een opstootje, waarbij een aanvaller van WFB zich niet kan beheersen. De scheidsrechter toont hem de rode kaart en de thuisploeg moet met 10 man verder. Helaas kan DVV niet profiteren van deze man meer situatie. De vele ruimte zorgt juist voor twijfel aan de bal, waardoor de passing slordig wordt en men te weinig in de buurt van het doel komt. Met een schot van de Waal tegen de paal en pogingen van gebroeders vd Boogert is DVV nog wel dicht bij de winnende treffer, maar aan de andere kant mag DVV ook niet mopperen. Hanenberg voorkomt met een prachtige safe nog een doelpunt en verdwijnen een aantal kopballen maar rakelings naast. Een 1-1 gelijkspel is uiteindelijk waar beide ploegen genoegen mee moeten nemen.

Op voorhand misschien een prima resultaat, maar gezien de man meer situatie toch wel de teleurstelling dat dit voordeel niet uitgebuit kon worden. Volgende week wacht de kraker thuis tegen Herkingen’55. We hopen weer op veel publiek.