V.V. Den Bommel 1 – D.V.V.’09 1   1-3 (0-1)

0-2          Johan de Waal

0-3          Matthijs Krijger

Opstelling: Jordy Hanenberg(Luc Melissant), Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Jesse Kieviet(Mathijs van Heemst), Ries van den Boogert, Matthijs Krijger, Jurre Toes(Jesper Hanenberg), Jurgen van Bergen, Johan de Waal

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

De derde bekerwedstrijd van het seizoen in en tegen Den Bommel, zou voor DVV’09 tevens de laatste wedstrijd zijn ter voorbereiding op de competitiestart van volgende week. In de voorbereiding werden hele goed wedstrijden gespeeld, maar ook een aantal mindere. Vorige week tegen ZBVH was duidelijk een mindere pot van de ploeg van John Kleijn. Dit werd door iedereen terdege beseft. Op de training van donderdag vlogen de vonken ervan af en zaterdag was bij iedereen de scherpte aanwezig die nodig is om goed te presteren.

Met deze instelling begon DVV dan ook aan de wedstrijd. Iedereen wist voor de wedstrijd wat zijn taak was en deze werd naar hartenlust uitgevoerd. Er werd Den Bommel geen enkele mogelijkheid gegeven om aan voetballen toe te komen en het was juist DVV wat het spelletje maakte. Dit leverde een aantal mogelijkheden op, met als hoogtepunt een schot van Toes welke door de keeper keurig onder de lat vandaan wordt getikt. De thuisploeg kan hier vrij weinig tegenover zetten en de spijkerharde jonge defensie van de Dirkslanders geeft geen krimp. Halverwege de eerste helft komt DVV verdient op voorsprong. De sterke van Bergen wordt bereikt, hij gebruikt zijn lichaam goed en legt de bal klaar voor de inlopende Krijger. Deze twijfelt niet en met een hard schot, vol overtuiging laat hij de keeper volledig kansloos. Aan het einde van de eerste helft krijgt DVV via van Bergen en De Waal nog een aantal 100% kansen, maar wordt verzuimd om de voorsprong verder te vergroten.

In de eerste tien minuten na rust heeft DVV het even lastig. Den Bommel pakt het initiatief en probeert een treffer te forceren. Tot echte grote kansen leidt dit niet en deze storm wordt goed overleefd. In de 55e minuut komt gelijk het antwoordt van DVV. Een corner bereikt de Waal die met een heel bekeken en geplaatst schot de bal in de rechter beneden hoek schiet. Omdat de Dirkslanders verdedigend weinig weg geven is het eigenlijk wachten op een derde treffer. In de 71e minuut komt deze er ook. Met een mooie pass bereikt Toes in de ruimte de Waal. Hij legt de bal terug op de inlopende Krijger die via een verdediger zijn tweede van de middag maakt. De wedstrijd is hierna gespeeld. Den Bommel komt uit een corner op gelukkige wijze nog wel op 1-3, maar DVV laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Er komen zelfs nog grote kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar dit lukte helaas net niet.

Een mooie generale voor de competitiestart van volgende week. Dan ontvangt DVV’09 op het eigen sportpark eilandgenoot OFB. De mannen van John Kleijn zijn gebrand en gefocust op een goede start van de competitie en hebben daar natuurlijk weer alle support bij nodig. Om 14.30 is de aftrap, het beloofd mooi weer te worden, dus we hopen op veel publiek.