V.V. De Jonge Spartaan 1 – D.V.V.’09 1   3-1 (0-1)

0-1       Nick Jongejan

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert(Matthijs Krijger), Joeri Boshoven(Jesse Kieviet), Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst, Jurre Toes, Bart-Jelle van Dam(Jesper Hanenberg), Jurgen van Bergen, Johan de Waal

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen stond voor DVV’09 de clash met De Jonge Spartaan op het programma. Een leuk affiche, mede door een stukje gezonde onderlinge rivaliteit wat deze eilandderby altijd met zich meebrengt. Voor beide ploegen is het een mooie graadmeter om te kijken waar men staat na een reeks van oefenwedstrijden. De bekerwedstrijden kunnen dan ook gebruikt worden om de laatste zaken aan te scherpen.

In de eerste helft werd wel duidelijk dat beide ploegen de punten niet kado wilden doen vandaag. Er werden felle duels uitgevochten en mede door niet adequaat ingrijpen van de scheidsrechter leidde dit tot enige frustratie. DVV had de organisatie aardig op orde en de thuisploeg had moeite om een opening te vinden in de hechte defensie. De Dirkslanders kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. De Waal was veel aanspeelbaar, kon de strakke passes van achteruit vasthouden en van daaruit werden enkele mogelijkheden gecreëerd. Halverwege de eerste helft komt DVV op voorsprong. Een vrije trap van Toes wordt door de doelman maar half verwerkt en Jongejan is er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schuiven. Met een beetje geluk had de voorsprong nog wat groter uit kunnen pakken, maar mogelijkheden voor de Waal en van Heemst leverden helaas geen treffer op. Zo gaat DVV na een degelijke eerste helft met een 0-1 voorsprong rusten.

Na de theepauze is er niks van dit alles terug te zien. De organisatie bij DVV is volledig weg en DJS heeft binnen tien minuten de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. De ruimtes worden verschrikkelijk groot, er wordt niet met de man meegelopen, spitsen worden niet meer bereikt en er wordt uiterst slordig verdedigd. Alles wat niet zou moeten, gebeurt in deze tweede helft en DJS profiteert hier dankbaar van. Toch krijgt DVV nog een ontzettend grote kans. Van Dam speelt zijn tegenstander uit en bediend van Bergen op maat. Zijn poging van dichtbij gaat jammer genoeg langs de verkeerde kant van de paal. Ook een kopbal van R. vd Boogert wordt door de doelman nog net van onder de lat weggetikt. Kort hierna maakt DJS de 3-1 en bloeit de wedstrijd langzaam dood. Ook de thuisploeg gelooft het wel. De wedstrijd begon veelbelovend maar eindigt in mineur.

Volgende week komt ZBVH op bezoek in Dirksland voor de tweede bekerwedstrijd. De aftrap zal zijn om 14.30. Tot volgende week!