V.V. VIERPOLDERS 1 – D.V.V.’09 1   4-1 (2-0)

Doelpunten:

3-1 Johan de Waal

Opstelling: Luc Melissant, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde(Bart-Jelle van Dam), Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Jasper Maliepaard, Johan de Waal, Jurre Toes, Frank den Hengst(Jeroen Springvloet-Dubbeld), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Voor de eerste ronde van de nacompetitie moest DVV’09 vandaag aantreden tegen Vierpolders. Een ploeg uit de 4e klasse G die tweede waren geworden achter koploper OVV. De ploeg staat met name bekend om zijn gevaarlijke voorhoede, iets waar de ploeg van John Kleijn zich tegen zal moeten wapenen. Het vertrouwen bij DVV was groot, iedereen stond op scherp en dit zijn de wedstrijden waar je het een heel jaar voor doet.

De opkomst op het veld was weer fantastisch. De harde kern had gezorgd voor veel vuurwerk en het complex was mistig van de blauw-zwarte rook. DVV startte deze wedstrijd heel scherp. Vierpolders werd op alle fronten afgetroefd en het was wachten op een Dirkslandse treffer. In de 20e minuut werd Toes voor de zoveelste keer neergemaaid door de back van Vierpolders en mocht Boshoven een vrije trap nemen. Deze mooi aangesneden vrije trap kwam bij de tweede paal, waar vd Boogert de bal in het gezicht krijgt in plaats van op het hoofd en zo deze kans helaas niet benut wordt. Zo kan DVV het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Iets wat Vierpolders blijkbaar beter beheerst. Twee dode spelmomenten in twee minuten tijd, zorgen ervoor dat de thuisploeg op een 2-0 voorsprong staat. Tegen de verhouding in weliswaar, maar ach wie zal daar bij Vierpolders om malen. Vlak voor rust is Krijger met een schot vanaf de zestien nog dichtbij een treffer, maar de keeper kan ternauwernood redding brengen.

Na de rust doet DVV er nog alles aan om de terug te komen van de achterstaand. Het blijkt helaas niet bij machte om echte grote kansen te forceren. Vierpolders gaat volledig op de counter spelen, waardoor het veld heel lang wordt en het daardoor voor DVV lastiger wordt om net als in de eerste helft met pressie en vechtlust de wedstrijd naar de hand te zetten. Zo wordt DVV er in de slotfase nog twee keer uit gecounterd door Vierpolders, maar red de Waal met een schitterende treffer de eer voor DVV.

Hier eindigt het avontuur voor DVV’09. Uiteraard was de teleurstelling groot, maar toch overheerst bij de meesten de trots. Als je het presteert om met zo’n jonge ploeg lang mee te doen om de titel en uiteindelijk als toetje de nacompetitie mag spelen dan is dat een prima prestatie. In de komende maanden kan een ieder zijn rust weer pakken en zal er begin augustus weer een frisse start gemaakt worden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alle trouwe supporters bedankt voor de steun en tot volgend jaar.