3-0 Joeri Boshoven

?

Opstelling: Dennis van der Velde, Joeri Boshoven, Delano van der Velde, Dirc van den Boogert, Nick Jongejan(Jasper Maliepaard), Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Jurre Toes, Bram Graafland(Johan de Waal), Ramon de Man, Rolf van Putten(Joris Brooshooft)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na een lange voorbereiding stond vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. DVV’09 moet het opnemen tegen het NTVV van oud trainer Marius Hotting. De ploeg uit Nieuwe-Tonge heeft vorig jaar een goed seizoen gedraaid, waarin het lang heeft meegestreden om de prijzen. Beide onderlinge ontmoetingen eindigden in een gelijkspel vorig jaar. DVV’09 zal dus goed voor de dag moeten komen vandaag. De verwachtingen zijn hoog gespannen in Dirksland. Vorig jaar een goed seizoen gedraaid en ook de voorbereiding op dit seizoen is goed verlopen. Bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen komt toch wat extra spanning kijken. Kan de jonge selectie van John Kleijn deze spanning van zich afspelen vanmiddag?

Op een zonovergoten sportcomplex wordt om 14.30 onder leiding van scheidsrechter Johan de Vos afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. Na een nerveus begin van beide kanten, komt de wedstrijd na tien minuten een beetje los. DVV krijgt al vroeg een grote kans om op voorsprong te komen. De Man omspeelt met een knappe actie zijn tegenstander en legt de bal terug op de inlopende Graafland. Helaas verdwijnt deze poging over het doel. Het zou één van de spaarzame hoogtepunten zijn van een slechte eerste helft. NTVV probeert met name via de lange bal gevaarlijk te worden. Doelman van der Velde staat zoals altijd scherp opgesteld en zorgt ervoor dat deze wapenfeiten onschadelijk worden gemaakt. In de slotfase van de eerste helft is DVV nog één keer dicht bij een treffer. Toes speelt zich knap vrij aan de linkerkant en geeft een harde lage voorzet bij de tweede paal. R. vd Boogert staat klaar bij de tweede paal om binnen te tikken, maar krijgt de bal via een Nieuwe Tongs been in de edele delen en ziet de bal uiteindelijk naast verdwijnen.

Trainer John Kleijn laat in de rust zijn onvrede blijken over het spel en met een aantal tactische aanwijzingen zal het de tweede helft aanzienlijk beter moeten. DVV gaat na rust fel van start en laat duidelijk zien wat de intenties zijn voor de rest van de middag. In de 50e minuut is D. vd Boogert dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal wordt door een verdediger voor de lijn weggehaald. Toch wordt vijf minuten later het harde werken beloond. Uitblinker Melissant pikt de bal uit een klutssituatie op en soleert door de defensie heen. De uitlopende keeper wordt knap omspeeld en zo bekroont hij deze fraaie actie met een doelpunt. Met de voorsprong op zak groeit het vertrouwen bij de thuisploeg en wil men op zoek naar meer. Toch laat de bevrijdende tweede treffer lang op zich wachten. In de 70e wordt van Putten voor de zoveelste keer neergehaald en krijgt DVV een vrije trap te nemen aan de zijkant van het veld. Melissant schaart zich achter deze vrije trap en ziet hoe R. vd Boogert de bal achter de doelman knikt. DVV is nu los en krijgt kort hierna een grote kans op de 3-0. Van Putten snelzijn tegenstander voorbij en biedt Toes een dot van een kans, helaas suist zijn poging rakelings langs de paal. In de blessuretijd komt de derde treffer er alsnog. De goed ingevallen Brooshooft passeert op knappe wijze zijn tegenstander en lijkt op weg naar een doelpunt, ook hij wordt neergezaagd en mag Boshoven gaan aanleggen voor een vrije trap. De bal ligt op een kansrijke plek voor een linkspoot. De jonge Boshoven benut dit buitenkansje door met een hard schot, wat onderweg nog van richting wordt veranderd de keeper kansloos te laten.

Met deze ruime overwinning zijn de eerste drie punten van het seizoen weer binnen. Ondanks dat het voetballend nog niet super was, kan er met vertrouwen toegewerkt worden naar de clash met Melissant volgende week. De aftrap in Melissant is om 14.30. Aanstaande dinsdag wordt het laatste bekerduel tegen Zwartewaal gespeeld. Aftrap is om 20.00. We hopen u allen weer te verwelkomen!