5-2  Joris Brooshooft

6-2  Joris Brooshooft

7-2 Jurre Toes

Opstelling: Dennis van der Velde, Nick Jongejan(Frank den Hengst), Mathijs van Heemst, Dirc van den Boogert, Joeri Boshoven, Matthijs Krijger(Ries van den Boogert), Glenn Melissant, Jurre Toes, Bram Graafland, Joris Brooshooft, Jurgen van Bergen(Johan de Waal)

De stevige nachtvorst maakte het doorgaan van de wedstrijd vandaag hoogst onzeker. Gelukkig trok de vorst aardig uit de grond en kon de wedstrijd tegen OFB op een prima bespeelbaar veld doorgang vinden. Van OFB weten we eigenlijk vrij weinig. De jonge ploeg staat onderaan in de 4e klasse H, maar wordt zeker niet wekelijks afgedroogd. Een recent gelijkspel tegen Flakkee is daar een bewijs van. Voor John Kleijn is er dan ook alles aangelegen om zijn mannen weer op scherp te krijgen na de teleurstellende nederlaag tegen ZBVH. Vandaag zal de rug gerecht moeten worden om zo weer drie belangrijke punten aan het totaal toe te voegen.

Gesteund met de wind in de rug gaat DVV gelijk in de aanval. Dit levert al vroeg in de wedstrijd een kleine mogelijkheid voor Graafland op. Iedereen voelt aan dat doelpunten niet lang op zich zullen laten wachten. Na ruim tien minuten spelen is het Melissant die de openingstreffer maakt. Er volgt een mooie combinatie met van Bergen door het hart van de verdediging en met een geplaatste schuiver laat hij de keeper kansloos. Niet veel later wordt de mooiste treffer van de middag gemaakt. Een corner wordt snel genomen op de naar voren geschoven Boshoven. Met zijn linkervoet plaats hij de bal buitenbereik van de doelman in de bovenhoek. De routinier had geen enkele kans. De Dirkslanders weten vervolgens binnen 35 minuten de marge te vergroten naar vier doelpunten. Eerst is het uit een corner D. vd Boogert die attent reageert en de bal bij de tweede paal binnentikt(3-0). En daarna maakt Melissant zijn tweede van de middag door een rebound binnen te schieten. Door een slordigheidje wordt het voor de rust nog wel 4-1, maar daar bleef het dan ook bij.

Met een ruime voorsprong op zak moet DVV na rust met de wind wat meer tegen, proberen de score verder uit te breiden en niet gemakzuchtig worden, wat je vaak ziet gebeuren. In het eerste kwartier moeten de Dirkslanders eerst nog een ongelukkig tegendoelpunt incasseren. Een doelpunt van OFB wordt in eerste instantie afgevlagd voor buitenspel, maar scheidsrechter de Vos keurt het doelpunt goed. DVV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zoekt vol de aanval. Het antwoordt laat dan ook niet lang op zich wachten. Graafland speelt op knappe wijze zijn tegenstander uit en bedient Brooshooft op maat die de 5-2 binnenschiet. Tien minuten later is het hetzelfde koppel wat voor de 6-2 zorgt. Wederom is Graafland de man van de assist en Brooshooft de afmaker. Het slotakkoord is voor Toes die met een droge schuiver ook zijn doelpunt meepikt.

Een prachtige overwinning voor de mannen van John Kleijn. Een beter resultaat kon er niet gewenst worden na de teleurstelling van vorige week. Door blessures en vakantie moesten er een flink aantal mutaties worden gedaan in de opstelling, maar eens te meer blijkt dat DVV’09 over een brede selectie beschikt en dat is toch wel de kracht van deze ploeg. We hebben één gemeenschappelijk doel en daar hebben we elkaar keihard voor nodig! Volgende week wacht de kraker met WFB, maar gezien het winterweer zal het doorgaan van deze wedstrijd hoogst twijfelachtig zijn. Toch gaan we ons ondanks de harde velden zo goed als mogelijk voorbereiden op deze wedstrijd. De aftrap thuis is om 14.30. We rekenen weer op de steun van het publiek!!