Herkingen’55 1 – DVV’09 1   1-1 (1-1)

0-1 Johan de Waal

Opstelling: Dennis van der Velde, Matthijs Krijger(Frank den Hengst), Jasper Maliepaard, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Jurre Toes, Johan de Waal, Jurgen van Bergen(Mathijs van Heemst), Ramon de Man, Joris Brooshooft(Rolf van Putten)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Op deze wederom stralende zaterdag van april stond voor DVV’09 de derby met Herkingen’55 op het programma. Deze wedstrijd leeft altijd enorm bij de supporters en dit was aan de opkomst langs de lijn weer goed te merken. De Dirkslanders wisten de heenwedstrijd met een benauwde 1-0 zege in hun voordeel te beslissen. Lukt het de ploeg van John Kleijn vandaag ook weer om de drie punten mee naar Dirksland te nemen?

DVV begint zeer voortvarend aan de wedstrijd. Er wordt al vroeg druk gezet en de thuisploeg wordt terug gedrongen op eigenhelft. Dit levert in de 5e minuut een vrije trap halverwege de Herkingse helft op. Deze vrije trap wordt door Toes scherp aangesneden en het is De Waal die er als de kippen bij is om de bal te verlengen, waardoor de doelman kansloos is. Zo zet hij zijn ploeg al vroeg op een 1-0 voorsprong. DVV heeft duidelijk het betere van het spel en legt bij vlagen leuke aanvallen op de mat. Er lijkt dan ook geen vuiltje aan de lucht. Herkingen probeert zo nu en dan met een lange bal de snelle aanvallers te bereiken, maar doelman vd Velde weet dit keer op keer in de kiem te smoren. Totdat Herkingen in de 35e minuut een penalty toegewezen krijgt. Melissant gaat in een duel met vd Boogert gemakkelijk naar de grond en versiert hiermee een penalty. De routinier gaat zelf achter de bal staan en schiet het leder beheerst tegen de touwen (1-1). DVV lijkt hierdoor niet van slag en gaat vol energie op zoek naar de 2e treffer van de middag. In de 40e minuut zijn de rollen in het strafschopgebied omgedraaid. Nu is het Melissant die vd Boogert naar de grond werkt en dus DVV een strafschop mag gaan nemen. Toes gaat achter de bal staan, maar ziet zijn poging helaas gestopt worden door doelman Verboven. Hierdoor gaan beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Na de rust is het niveau aanzienlijk minder dan in de eerste helft. DVV speelt veel op de helft van Herkingen en is ook dreigend, maar vaak is de eindpass voor het doel niet goed, waardoor veel mogelijkheden om zeep werden geholpen. Aan de andere kant moet doelman vd Velde nog een aantal keer handelend optreden als een Herkanees ontsnapt aan het oog van de verdediging. De grootste kans voor DVV was een schot van Toes die goed gepakt wordt door de doelman. Maar qua kansen was de tweede helft in evenwicht en moeten beide ploegen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Het was een minder enerverende Herkingen-DVV als andere keren. Misschien heeft het ermee te maken dat de scheidsrechter het heel kort hield vandaag, waardoor maar weinig brandjes ontstonden op het veld. Toch zal met het oog op de nacompetitie wel de ouderwetse Dirkslandse vechtmachine ontwikkeld moeten worden. In de nacompetitie wordt er veel meer gevraagd en gaat ook druk een rol spelen. Er zal dan een elftal vol strijders moeten staan, wat vanaf de 1e tot de laatste minuut vecht voor elkaar. Dit vuur zal er in de komende wedstrijden en trainingen al vanaf moeten spatten, want alleen daarmee maak je kans op promotie!! Volgende week na Koningsdag wacht de uitwedstrijd bij NTVV. De aftrap op de Kopernis is om 14.30. Tot volgende week!!