DVV’09 1 – V.V. SNS 1   1-2 (1-2)

1-0          Johan de Waal

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard, Delano van der Velde, Dirc van den Boogert(Bart-Jelle van Dam), Nick Jongejan, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Matthijs Krijger(Bram Graafland), Ramon de Man, Rolf van Putten(Joeri Boshoven), Johan de Waal

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de derde thuiswedstrijd van het seizoen komt het SNS van trainer Taco Brouwer op bezoek in Dirksland. SNS behaalde drie punten uit de eerste vijf wedstrijden. Vorige week werd er verloren van WFB, maar had er veel meer ingezeten voor de Stadtenaren. DVV’09 is bezig aan een goede serie en wil deze graag een goed vervolg geven. Ondanks de voorspoedige seizoenstart, maken de mannen van John Kleijn het zich onnodig lastig, door veel opgelegde kansen te missen. Lukt het DVV’09 om de vijfde overwinning van het seizoen te boeken of gaat het missen van de kansen de ploeg vandaag opbreken?

Net als de afgelopen weken begint DVV furieus aan de wedstrijd. Vandaag levert dit al in de 1e minuut de openingstreffer op. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van routinier De Waal. Deze blijft uiterst koel en knalt de bal bekeken in de korte hoek. Een heerlijk begin voor de Dirkslanders. In de openingsfase is DVV de bovenliggende partij en krijgt het kansen op meer. De Man en Melissant zien hun pogingen maar net naast gaan en een kopbal van R. vd Boogert eindigt helaas op de lat. Zo blijft de tweede Dirkslandse treffer uit. In het resterende deel van de eerste helft neemt SNS het initiatief over en speelt het zeker niet onverdienstelijk. Halverwege de eerste helft komt SNS enigszins fortuinlijk via de snelle van Gurp op gelijke hoogte. Dit betekent de eerste tegentreffer voor de Dirkslanders sinds de start van de competitie. Veel tijd voor een rouwproces krijgen de mannen niet, want kort erna komt SNS zelfs op 1-2. Wederom een aanval via de snelle vleugels, waarna uiteindelijk de afgemeten voorzet simpel wordt binnengetikt.

Na de rust moet DVV zich zien terug te knokken van de achterstand. In de wetenschap dat SNS met man en macht zal gaan verdedigen en het moeilijk zal worden om er door heen te komen. Toch krijgt DVV al vroeg in de tweede helft een ideale kans om op gelijke hoogte te komen. De Waal wordt onreglementair tegen de grond gewerkt en de scheidsrechter wijst naar de stip. Helaas wordt deze penalty gepakt door v Asperen en levert de rebound ook geen treffer op. Ondanks deze teleurstelling blijft de blauw-witte formatie aanvallen en komen er ook meer kansen. In de 60e minuut is er weer een schitterende actie van v Putten. Hij snelt zijn tegenstander voorbij en legt de bal panklaar voor de Man, maar het lukt hem niet om zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten. Korte daarna wordt er uit een hoekschop van de Man, door D. vd Boogert rakelings naast gekopt en zit het ook absoluut niet mee vandaag. Ook pogingen van Melissant en Graafland leveren helaas geen treffers op. In de laatste 10 minuten gaat DVV alles of niets spelen en worden de ballen de zestienmeter in gepompt. Ondanks verwoede pogingen zit een gelijkspel er niet meer in.

Zo lijdt DVV’09 zijn eerste nederlaag van het seizoen en is de teleurstelling bij de mannen van John Kleijn groot. Het is onmogelijk om iedere wedstrijd de nul te houden en vandaag breekt het gemiste aantal kansen de ploeg op. Maar niet getreurd, hier moeten we onze lering uittrekken en er wordt volgende week weer keihard getraind en zullen de mannen klaargestoomd worden voor de derby met Flakkee. Dan worden de mouwen weer opgestroopt, de messen geslepen en zal er weer vol voor de overwinning worden gestreden. De aftrap in de Van Pallandtpolder is om 14.30. We hopen weer op veel Dirkslands publiek die deze fantastische jonge ploeg naar de overwinning zullen schreeuwen. Tot volgende week!!