Z.B.V.H. 1 – DVV’09 1   2-0 (2-0)

Doelpunten:

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard(Mathijs van Heemst), Delano van der Velde(Nick Jongejan), Dirc van den Boogert, Joeri Boshoven, Matthijs Krijger, Glenn Melissant, Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten, Johan de Waal(Jurgen van Bergen)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na drie weken kwakkelweer moest DVV’09 weer aantreden in competitieverband. ZBVH is de tegenstander vanmiddag. De ploeg van trainer Borremans staat op een verdienstelijke vierde plaats, maar heeft een moeizame start van 2018. Zij zullen er dan ook extra op gebrand zijn om de drie punten vandaag in Zuid-Beijerland te houden. De ploeg van John Kleijn heeft eindelijk weer eens een fatsoenlijke trainingsweek achter de rug en hoopt de overwinning op FIOS een goed vervolg te geven. De veldomstandigheden zijn dramatisch te noemen. De grote vraag zal zijn wie hier vanmiddag het beste mee om weet te springen en drie punten aan het totaal kan bijschrijven.

In de eerste twintig minuten valt er weinig te beleven op sportpark Hercules. Met name de thuisploeg is zeer afwachtend en DVV weet maar weinig te creëren. Tot in de 25e minuut een buitenspeler van ZBVH plots vrij door mag op doelman vd Velde. Bij het uitkomen is er contact tussen de keeper en de aanvaller en scheidsrechter van Vught wijst resoluut naar de stip. Dit buitenkansje wordt feilloos afgemaakt. Lang hebben de Dirkslanders niet om bij te komen. Twee minuten later ligt de bal alweer in het netje. Een voorzet vanaf rechts wordt in het zestienmetergebied volledig verkeerd beroerd en valt pal voor de voeten van een aanvaller van ZBVH. Van dichtbij is het een koud kunstje om de bal binnen te schieten en zo kijkt DVV plots tegen een 2-0 achterstand aan. In het vervolg van de eerste helft wordt de rug gerecht en zijn er zeker mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Van Putten brengt met twee voorzetten, de Man en Boshoven in kansrijke positie. Maar tot tweemaal toe levert het geen treffer op. Er volgen nog een aantal twijfelachtige contactmomenten in het zestienmetergebied van ZBVH, en menigeen denkt aan een penalty. Deze komt er niet en zodoende zou er voor de rust niet meer gescoord worden.

Na de rust gaat DVV vol op de aanval spelen, maar stuit het keer op keer op een rood/zwarte muur. De intenties zijn er wel, maar al met al moeten we eerlijk concluderen dat we na rust aanvallend machteloos zijn. Vanaf de zijkant wordt er niets meer gecreëerd en ook lange ballen het zestienmetergebied in pompen levert weinig tot geen kansen op. Er ontbreekt vandaag dan ook het echte vuur om nog iets aan deze score te veranderen. Dit zou dan ook niet meer gebeuren. Na ruim 90 minuten spelen vindt scheidsrechter van Vught het mooi geweest en gaat DVV met een kater terug naar Dirksland.

Winnen doen we met zijn allen, maar ook zeker verliezen. Een nederlaag kan gebeuren, maar er moet wel van geleerd worden. Volgende week zal er een getergd en strijdend DVV’09 aan de aftrap verschijnen wat vol overgave voor de overwinning zal gaan. Er zal thuis om 14.30 afgetrapt worden tegen OFB. We hopen op veel publiek.