1-0         Jurre Toes

2-0         Mathijs van Heemst

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard, Delano van der Velde, Dirc van den Boogert, Nick Jongejan, Ries van den Boogert(Johan de Waal), Glenn Melissant, Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten(Joris Brooshooft), Bram Graafland(Mathijs van Heemst)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na twee ruime overwinningen in de derby’s tegen Melissant en NTVV stond voor DVV’09 vandaag de eerste ploeg uit de Hoeksche Waard op het programma. De tegenstander van vandaag ZBVH is de competitie goed begonnen. Na een knappe overwinning uit bij Stellendam en een gelijkspel tegen titelkandidaat Oud-Beijerland, zal de ploeg van trainer Robin Borremans met veel zelfvertrouwen afreizen naar Dirksland. Maar zoals altijd heeft ook John Kleijn zijn mannen goed voorbereid op de tegenstander van deze middag. Er is scherp getraind afgelopen week en de jonge formatie is er opgebrand om de positieve lijn door te trekken. Vorig jaar eindigden beide confrontaties in een gelijkspel, we zijn benieuwd wat deze middag gaat brengen.

Waar DVV in de voorgaande twee duels te slap aan de wedstrijd begon was het vandaag voornemens om er van meet af aan bovenop te klappen. De omstandigheden leenden zich daar perfect voor. Op een nat en zwaar veld konden er heerlijke duels worden uitgevochten. En zo geschiedde het ook op deze druiligere zaterdagmiddag. De Dirkslanders pakten ZBVH gelijk bij de strot en deze werd pas na ruim 90 minuten vechtvoetbal weer losgelaten. Al naar drie minuten leverde dit een enorme kans op. Melissant stuurt de Man alleen op de keeper af, hij probeert hem te omspelen, maar helaas levert dit niet meer op dan een corner. Er wordt door de thuisploeg bij vlagen goed gevoetbald en de openingstreffer hangt dan ook in de lucht. Halverwege de eerste helft is het Toes die zijn ploeg op fenomenale wijze op voorsprong schiet. In eerste instantie wordt de bal goed vastgehouden door Graafland. Vervolgens pikt Toes de bal op zo’n 20 meter van het doel op en met een schitterende knal in de verre hoek laat hij de keeper kansloos. Deze treffer geeft DVV nog meer vleugels, maar verzuimd het de score verder uit te breiden. Kansen voor Graafland en de Man leveren geen doelpunten op. En als je zelf niet scoort komt er altijd nog een moment voor de tegenstander. Een voorzet van ZBVH wordt afgeslagen, maar beland voor de voeten van een vrijstaande aanvaller. Deze haalt vernietigend uit, maar met een prachtige safe zorgt doelman vd Velde ervoor dat zijn ploeg met een 1-0 voorsprong de rust in gaat.

John Kleijn pleit ervoor om ook na de rust geconcentreerd te blijven en de lijn van de eerste helft door te trekken. In de tweede helft ziet het spelbeeld er niet veel anders uit. DVV krijgt de kansen, maar verzuimd het om de trekker definitief over te halen. Eerst is het van Putten die goed zijn directe tegenstander passeert, vervolgens uithaalt maar zijn schot net langs de paal ziet verdwijnen. Een identieke situatie doet zich voor op de linkerflank, waar de Man het doel op een fractie mist. Zo blijft het onnodig spannend in Dirksland en mag men de sterke verdediging dankbaar zijn, dat er geen kans meer wordt weggeven. Grote complimenten aan Jongejan, Delano vd Velde, D. vd Boogert en Maliepaard. In de 87e minuut wordt de wedstrijd toch nog beslist. De Man houdt na een goede actie op links knap het overzicht en geeft een strakke voorzet. Hier staat de ingevallen van Heemst, die de bal achter de keeper glijdt en zo zijn eerste treffer in Dirkslandse dienst maakt.

Wat een heerlijke overwinning voor DVV’09. Er werd bij vlagen goed gevoetbald, maar bovenal van begin af aan keihard voor elkaar geknokt. Volgende week tegen WFB zullen beide aspecten weer broodnodig zijn. In de basis hard werken voor elkaar en als dit met goed voetbal kan is het plaatje compleet. De aftrap op ‘sportpark De Kruse’ is om 14.30. We hopen op veel Dirkslands publiek. Tot volgende week!!