3-4       Ramon de Man

4-5       Ries van den Boogert

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard, Delano van der Velde, Mathijs van Heemst, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten, Johan de Waal(Jurgen van Bergen)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Voor het laatste uitduel van 2017 moest DVV’09 afreizen naar Mijnsheerenland. Daar was het GOZ van trainer Pascal van den Hoek de tegenstander. GOZ heeft een jeugdige selectie en presteert dit seizoen zeer wisselvallig. Er werden een aantal verrassend grote nederlagen geleden, maar daarnaast werd er wel weer gewonnen van Goudswaardse Boys en Oud-Beijerland. Een tegenstander om voor op je hoede te zijn dus. Trainer John Kleijn waarschuwde zijn mannen hier ook voor en voorspelde wanneer jezelf niet scherp bent en hen het gevoel geeft dat er wat te halen valt, het weleens een heel lastige middag kon worden. We gaan zien wat deze laatste competitiewedstrijd op kunstgras dit seizoen gaat brengen.

De aanwezige supporters op sportpark ‘de Erve’ hadden alles nodig om zich warm te houden vanmiddag en hoopten dat een hartverwarmende partij voetbal hier ook de nodige bijdrage aan zou leveren. Er zou heel veel gescoord gaan worden, maar het spel was om koude rillingen van te krijgen. De ruimtes op het veld waren veel te groot en lagen er dus aan beide kanten voor de snelle aanvallers veel mogelijkheden. GOZ was de ploeg die hier het eerst van profiteerde. Het was al een aantal keren dreigend geweest en kwam het na een schermutseling voor het doel op een 1-0 voorsprong. DVV was met name gevaarlijk via de bedreven van Putten, die zijn tegenstander meerdere malen de hielen liet zien. Helaas kon hier voor het doel niet van geprofiteerd worden. Halverwege de eerste helft was het een aanval over links die een Dirkslandse treffer oplevert. De Man snijdt naar binnen en legt de bal op randje zestien terug op Melissant. Die haalt vernietigend uit en ziet zijn prachtige schot in de kruising vliegen, waardoor de keeper volstrekt kansloos is. In het vervolg van de eerste helft raakt GOZ nog een keer de paal en heeft DVV pech dat de keeper van de thuisploeg Toes op knappe wijze van scoren afhoudt.

In de rust laat zijn John Kleijn zijn ongenoegen blijken over het spel en wijst erop dat iedereen de gemaakte afspraken moet nakomen. Alle goede bedoelingen ten spijt wordt er al na een paar minuten op ongelukkige wijze hands gemaakt aan DVV zijde en gaat de bal op de stip. De aanvoerder van de thuisploeg blijft koel en stuurt vd Velde de verkeerde hoek in (2-1). Vanaf dit moment zal deze wedstrijd meer op korfbal lijken dan op voetbal, want de doelpunten vliegen je daadwerkelijk om de oren. GOZ kan namelijk niet lang genieten van de voorsprong. De Man kapt zijn tegenstander uit en schiet op knappe wijze de bal van een meter of twintig in het dak van het doel(2-2) De keeper raakt hierbij geblesseerd wat wel aangeeft hoe hard deze bal was. Even dacht men bij DVV dat het lek boven was, maar niets is minder waar. GOZ straft de slordigheden keihard af en komt weer op een 3-2 voorsprong. Ook hier weer laat het antwoord van de Dirkslanders niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Toes, wordt door Melissant bij de tweede paal binnen gekopt (3-3) en DVV kan op jacht naar de winnende treffer. Deze treffer komt er ook, wanneer de Man zijn eerste doelpunt zo goed als herhaalt en de bal over de kansloze keeper heen schiet (3-4). Dit kan toch niet meer mis gaan zou je denken. Maar tot grote frustratie van iedereen die DVV een warm hart toe draagt, slaagt GOZ er via de sterk ingevallen buitenspeler in om de stand weer gelijk te trekken(4-4). Het slotakkoord van dit bizarre schouwspel is toch voor de blauw-witten uit Dirksland. In 90e minuut wordt net buiten het strafschopgebied de bal de door de Man teruggelegd op vd Boogert. Deze haalt uit en ziet zijn schot door een verdediger van richting worden veranderd, waardoor de keeper op het verkeerde been staat en niet meer bij de bal kan komen(4-5). In de resterende blessuretijd, zou er aan de score niets meer veranderen.

Dat DVV’09 vandaag als collectief volledig door de ondergrens is gezakt, is de juiste conclusie na deze wedstrijd. Als koploper moet je soms het nodige geluk aan de zijde hebben en dat heeft vandaag de drie punten opgeleverd. We moeten hier met zijn allen van leren en dan kan het alleen maar beter worden. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van 2017 tegen OFB. We hopen op veel publiek en we gaan er alles aan doen om jullie een hartverwarmende wedstrijd voor te schotelen. Tot volgende week.