2-0  Joeri Boshoven

3-0  Jurgen van Bergen

Opstelling: Dennis van der Velde, Matthijs Krijger, Jasper Maliepaard, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Bart-Jelle van Dam(Dirc van den Boogert), Jurre Toes, Johan de Waal, Rolf van Putten(Jurgen van Bergen), Ramon de Man(Frank den Hengst)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

DVV’09 en FIOS troffen elkaar in de eerste wedstrijd van 2018 en toen boekten de Dirkslanders een benauwde 0-1 overwinning. Sindsdien blijft het moeizaam gaan met de Achthuizenaren. Men vindt zich dan ook terug in de onderste regionen van de 4e klasse H. Ook DVV’09 heeft de laatste weken een aantal teleurstellingen moeten verwerken. Koploper Oud-Beijerland is intussen uit het zicht en het goede gevoel zal met het oog op de nacompetitie weer terug moeten komen. Teleurstellende resultaten zorgen altijd voor wat negativiteit in en rondom de groep. De enige manier om dit terug te krijgen is weer plezier hebben in het voetballen en bovendien elkaar te helpen en te steunen waar nodig en zeker niet elkaar afbranden daar bereik je vaak het tegenovergestelde mee.

De thuisploeg begon vol enthousiasme aan de wedstrijd. Er werd al snel de aanval gekozen en dit leverde de eerste kleine kansjes op. De grootste kans kwam in de 20e minuut tot stand na een vloeiende aanval, waarbij een schot vanaf randje zestien door de doelman losgelaten wordt en de Man er als de kippen bij is om de bal binnen te werken. Helaas treft hij de paal en levert dit geen doelpunt op. Nadat het Dirkslandse doelpunt niet valt, kakt het weer wat in. Vervallen we weer in een stukje negativiteit waar het zeker niet beter van wordt. FIOS profiteert hiervan en komt via een aantal klutssituaties gevaarlijk in de buurt van doelman vd Velde. In de 42e minuut wordt van Putten op randje zestien gevloerd en krijgt DVV een vrije trap te nemen. Boshoven schaart zich achter de bal en met veel gevoel en uiterste precisie krult hij de bal buiten bereik van de keeper in de kruising. Deze opsteker was zeer welkom voor de thuisploeg en dat op slag van rust. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt FIOS haar grootste kans van de wedstrijd. De spits mag oog in oog met doelman vd Velde vrij uithalen, maar met een mooie safe zorgt hij ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong de rust in gaat.

Na de rust lijkt het alsof DVV alle schroom van zich af heeft gegooid en gaat het vanaf de aftrap gelijk op zoek naar meer. FIOS staat zwaar onder druk en overleeft een aantal standaardsituaties. Totdat in de 52e onze vrijetrappen specialist Boshoven weer achter een bal mag gaan staan. Mooier als de eerste kan bijna niet zou u denken, maar toch is het zo. Wederom met veel gevoel trapt hij de bal in de korte hoek en via de binnenkant van de paal is de keeper volledig kansloos. DVV komt zo op een riante 2-0 voorsprong. De Dirkslanders gaan hierna door en krijgen nog meer kansen. Een voorzet vanaf links, komt terecht bij R. vd Boogert die uithaalt, maar ziet de keeper ternauwernood met zijn voeten redding brengen. En ook kansen voor Toes en van Bergen leveren net geen doelpunt op. In het laatste kwartier laat DVV de teugels weer ietwat vieren en krijgt FIOS nog een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied. Deze wordt door de aanvoerder perfect geraakt, alleen brengt de lat redding voor de thuisploeg. In de slotfase wordt aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Een interceptie op het middenveld zorgt voor een overtal situatie op de helft van FIOS. De bal komt terecht bij Toes die het overzicht bewaart en van Bergen instelling brengt. Met zijn linkerbeen plaats hij de bal buiten bereik van de doelman in de verre hoek en zet hij de 3-0 op het scorebord. Niet veel later wordt er gefloten voor het einde van de wedstrijd en zitten de drie punten in de knip.

Een lekkere, verdiende en welkome overwinning voor de mannen van John Kleijn. Zeker op basis van de tweede helft was te merken dat het vertrouwen aan het terug komen is en dat heeft een positief effect op de groep. Met deze opsteker kan DVV’09 met opgeheven hoofd toewerken naar de derby met Herkingen volgende week. Er zal van de week weer hard getraind worden en de puntjes weer op de spreekwoordelijke I gezet worden. De aftrap aan de Stoofweg te Herkingen is om 14.30. Tot volgende week.