Zaterdag 25 november  2017

O.S.V. Oud-Beijerland 1 – DVV’09 1   0-0 (0-0)

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard, Delano van der Velde, Dirc van den Boogert(Mathijs van Heemst), Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Matthijs Krijger), Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten, Johan de Waal(Jurgen van Bergen)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Op de laatste zaterdag van november moest de kersverse periode kampioen DVV’09 op bezoek bij titelkandidaat OSV Oud-Beijerland. Trainer Richard Koutstaal heeft spelers met veel individuele kwaliteit ter beschikking. Het kunstgras zorgt er mede voor dat in thuiswedstrijden het favoriete spelletje op de mat gelegd kan worden. Voor John Kleijn was het zaak om zijn mannen na de geweldige prestatie van vorige week, weer op scherp te zetten voor  deze belangrijke wedstrijd. De verschillen bovenin de ranglijst zijn erg klein, waardoor een misstap gelijk afgestraft kan worden. Hoe zou het DVV’09 vanmiddag vergaan op het kunstgras in Oud-Beijerland.

In de eerste helft was OSV duidelijk de bovenliggende partij en kwamen de Dirkslanders er niet aan te pas. Men moest duidelijk wennen aan het kunstgras, maar daarnaast was het over alle linies veel te onrustig en ging er teveel fout. De thuisploeg legde zoals verwacht het favoriete spelletje op de mat en creëerde een fiks aantal grote kansen in de eerste helft. DVV had het aan doelman vd Velde te danken dat het met een 0-0 tussenstand de rust in ging. Met een aantal knappe reddingen hield hij zijn ploeg keer op keer op de been.

In de rust gaf John Kleijn aan dat het een tandje feller moest en OSV meer het vuur aan de schenen gelegd moet worden. Na de rust oogde DVV een stuk agressiever en daar had de thuisploeg zichtbaar meer moeite mee. Er ontstonden wat irritaties en dat was zeker in het voordeel van DVV. In de 65e minuut lijkt DVV op voorsprong te komen. Maliepaard stuurt van Putten weg, die snelt naar de achterlijn, houdt keurig het overzicht en legt de bal panklaar voor Toes die hem keurig binnenschuift. Maar tot grote ontsteltenis aan de kant van DVV, besluit de grensrechter te vlaggen voor buitenspel, terwijl hier in de verste verte geen sprake van was. Maar het meeste bizarre is nog, dat de scheidsrechter mee gaat in dit vlagsignaal en de goal afkeurt. Kort hierna is er een bijna identieke actie van, van Putten. Hij legt de bal weer goed terug, maar helaas schiet Toes in de handen van de doelman. Aan de andere kant blijft de thuisploeg ook heel dreigend. Een aanvaller wordt vrijgespeeld in het strafschopgebied, maar faalt oog in oog met doelman vd Velde. De thuisploeg heeft het vizier vandaag duidelijk niet op scherp staan. In het laatste kwartier haalt DVV haast nog het nestje uit. Melissant raakt de lat en De Man ziet een poging door de doelman net onder de lat weggetikt worden. Na 91 minuten spelen fluit de scheidsrechter af en moeten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.

Zeker gezien het wedstrijdbeeld een prima resultaat voor DVV’09. Dit was één van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen en als je dan voor de 6e keer dit seizoen de nul houdt en de koppositie handhaaft, dan doe je het gewoon hartstikke goed. Volgende week wacht de derby met Herkingen’55. We hopen weer op veel steun van het publiek. De aftrap in Dirksland is om 14.30.