0-2          Jurre Toes

0-3          Jurre Toes

Opstelling: Dennis van der Velde, Joeri Boshoven(Jasper Maliepaard), Delano van der Velde, Dirc van den Boogert, Nick Jongejan, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Matthijs Krijger(Mathijs van Heemst), Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten(Joris Brooshooft)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen 2017-2018 stond de derby met Melissant op het programma. De ploeg van trainer Özkan Dabak begon de competitie met een 3-0 nederlaag tegen GOZ en zal er alles aan doen om de punten deze week binnen te slepen. Het DVV’09 van John Kleijn won daarentegen haar eerste competitiewedstrijd met 3-0 van NTVV. En midweeks werd voor het eerst sinds jaren de 2e ronde van de bekercompetitie gehaald. Het 1-1 gelijkspel tegen Zwartewaal was na twee eerdere overwinningen voldoende. De enige Dirkslandse treffer kwam op naam van Bart-Jelle van Dam. Een leuk toetje, maar uiteindelijk draait alles om de competitie. Vorig jaar werd DVV’09 door Melissant met een kansloze nederlaag naar huis gestuurd, er valt dus iets recht te zetten door de blauw-witten.

Op een toch wel zwaar bespeelbaar veld werd om 14.30 afgetrapt en kon de derby van start gaan. Al vroeg in de wedstrijd kreeg DVV haar eerste grote kans. Een mooie steekbal van D. vd Boogert doet de Man alleen voor de keeper van Melissant op duiken. Met een mooie geplaatste bal lijkt hij de openingstreffer te produceren, maar helaas brengt de onderkant van de lat redding voor de thuisploeg. Hierna volgt een serie hoekschoppen voor de Dirkslanders, deze leveren wel mogelijkheden, maar geen doelpunten op. Aan de andere kant krijgt Melissant misschien wel de aller grootste kans van de eerste helft. Slap verdedigen wordt bijna afgestraft. Vanaf de achterlijn wordt de bal teruggelegd op de inlopende spits. Vanaf vijf meter mag hij ongehinderd uithalen, maar met een katachtige reflex behoedt doelman vd Velde zijn ploeg voor een achterstand. In de slotfase van de eerste helft krijgt DVV nog eenmaal een mogelijkheid om de score te openen. De Man passeert met een knappe actie zijn directe tegenstander en geeft een mooie voorzet op Toes, deze neemt de bal in één keer op de pantoffel, maar ziet zijn inzet in het zijnet eindigen. Met de welbekende brillenstand gaan beide ploegen de rust in.

Na rust wordt er door DVV uit een ander vaatje getapt en gaat het nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Toch is het Melissant wat de eerste grote kans krijgt na rust. Met een lange bal wordt de spits bereikt, hij lobt de bal over de uitkomende vd Velde heen en de bal lijkt tergend langzaam de doellijn te gaan passeren. Echter een collega aanvaller geeft het laatste zetje, maar doet dit in buitenspelpositie, waardoor de treffer afgekeurd wordt. En laat nu juist uit de tegenaanval van DVV de eerste treffer van de wedstrijd ontstaan. De manier waarop dit doelpunt tot stand komt, moet trainer John Kleijn doen watertanden, want het is werkelijk een aanval uit het boekje. Doelman vd Velde hervat snel het spel door Jongejan aan te spelen, deze speelt Toes in de voeten, die laat de bal vallen op R. vd Boogert, die op zijn beurt van Putten diep stuurt. Van Putten produceert een prachtige voorzet op de Man, die met een geplaatste kopbal schitterend afwerkt. Met deze 0-1 voorsprong gaan de Dirkslanders op zoek naar meer. Een vrije schietkans van de Man en een kopkans van R. vd Boogert leveren helaas geen treffers op. De wedstrijd wordt uiteindelijk beslist door twee penalty’s. Eerst wordt de ingevallen Brooshooft naar de grond getrokken en wordt er door de scheidsrechter resoluut naar de stip gewezen. Toes schaart zich achter de bal en schiet de penalty feilloos binnen. Vlak voor tijd herhaalt dit voorval zich, maar nu wordt van Heemst naar de grond gewerkt. Het is wederom Toes die achter de bal gaat staan. Ditmaal wordt zijn inzet gekeerd door de doelman, maar in de rebound tekent hij alsnog voor de 0-3.

Wederom een lekkere overwinning voor de mannen van John Kleijn. De manier waarop de 0-1 tot stand kwam, laat zien dat er voetballend nog veel meer mogelijk is met deze mannen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd met ZBVH. De aftrap aan de Philipshoofjesweg is om 14.30, we hopen weer op veel publiek.