0-3          Ramon de Man

1-4          Rolf van Putten

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard, Delano van der Velde(Dirc van den Boogert),, Mathijs van Heemst, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Jurgen van Bergen), Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten, Johan de Waal(Bart-Jelle van Dam)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Vorige week werd door DVV’09 de eerste echte teleurstelling van dit seizoen geïncasseerd. Dit moest vandaag in de uitwedstrijd tegen Flakkee recht gezet worden. De mannen uit Middelharnis worden dit jaar getraind door Peter van Poortvliet. Flakkee kende vorig jaar een teleurstellend seizoen. Er werden maar vijftien punten behaald en eindigden uiteindelijk op een voorlaatste plaats. De nieuwe trainer lijkt het dit jaar aardig op de rit te hebben, met tien punten uit zes wedstrijden staan ze momenteel op een verdienstelijke plaats in de middenmoot. DVV’09 is dus gewaarschuwd. Aan trainer John Kleijn de taak om zijn mannen op te richten na de nederlaag van vorige week. Verwacht werd dat er met Flakkee een zelfde soort team getroffen zou worden als SNS. In de voorbespreking werd dan ook de nadruk gelegd op het voetballende aspect, hier moet het verschil gemaakt worden. Vorig jaar won DVV’09 de uitwedstrijd bij Flakkee met 1-3. Gaat dit vanmiddag weer lukken?

Op een druilerig ‘Van Pallandt’ wordt om 14.30 afgetrapt voor één van de vele derby’s van dit seizoen. DVV is van plan om Flakkee vanaf het eerste fluitsignaal de wil op te leggen en slaagt hier met vlag en wimpel voor. Via de flanken wordt men direct gevaarlijk en wordt een mooie aanval via van Putten net niet tot doelpunt gepromoveerd. Kort hierna weer een goede aanval, waar eerst Melissant tegen de keeper aanschiet en de rebound van vd Boogert door een verdediger van de lijn wordt gehaald. Toch laat het openingsdoelpunt niet lang op zich wachten. Toes weet na een knappe actie de Waal te bereiken. Deze toont zich uiterst koel en doeltreffend en laat met een steenhard schot, doelman Vinke kansloos. Niet veel later is het wederom Toes die aan de basis staat van een treffer. Na zijn actie houdt hij keurig het overzicht, waar de Man klaar staat om de 0-2 tegen de touwen te werken. Als in de 25e minuut de Man met een harde kopbal uit een hoekschop van Toes de 0-3 aantekent is de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Flakkee komt er deze eerste helft niet aan te pas en DVV is duidelijk een maatje te groot.

In de rust wordt door trainer John Kleijn benadrukt dat de lijn uit de eerste helft moet worden doorgetrokken, de score uitbreiden en niet gemakzuchtig worden. Gemakzuchtig is het na rustig zeker niet, maar Flakkee slaagt er in de beginfase wel in met opportunistisch spel, wat onrust te veroorzaken bij de Dirkslanders. In de 60e minuut levert de eerste beste mogelijkheid zelf een doelpunt op. Een aanvaller van Flakkee speelt zich knap vrij en met een mooi en hard schot laat hij doelman vd Velde kansloos. Het antwoordt van DVV lijkt niet lang op zich te laten wachten. De Man zet met een schitterende steekpass de net ingevallen van Bergen alleen voor de keeper. De jonge spits blijft uiterst koel en rond keurig af. Tot grote verbazing van alles wat DVV een warm hart toedraagt wordt deze treffer afgekeurd wegens buitenspel. Hier was in de verste verte geen sprake van, maar de overigens goed leidende scheidsrechter ging mee in het vlagsignaal van zijn assistent. De Dirkslanders laten zich hierdoor niet van de wijs brengen en gaan vrolijk door met aanvallen. In de 75e minuut is het van Putten die aan alle onzekerheid een einde maakt. Hij passeert op snelheid zijn directe tegenstander en zet met een harde en loepzuivere schuiver, de 1-4 op het scorebord. Flakkee was vandaag de ideale tegenstander na de nederlaag van vorige week. DVV kreeg zeeën van ruimte en haast iedere bal vooruit levert een gevaarlijke situatie op. Een kritische noot is dan ook dat de score vandaag veel hoger uit had moeten vallen. Overzicht, rust en koelbloedigheid blijft het toverwoord bij dit jonge DVV’09.

Deze overwinning betekent dat DVV’09 nog steeds meedoet in de strijd om de 1e periode. WFB heeft hier nog altijd de beste papieren voor. Maar bij een gelijkspel of nederlaag van WFB tegen ZBVH gloort er weer hoop bij de Dirkslanders. DVV’09 zal op 18 november eerst af moeten rekenen met Goudswaardse Boys. Alleen een overwinning telt!! Een saillant detail is dat uitgerekend deze vier ploegen nog in strijd zijn voor de 1e periode. Het beloofd dus een mooie ontknoping te worden. Komt allen op 18 november naar DVV’09 en steun de ploeg tijdens deze wedstrijd. De aftrap is om 14.30. Tot dan!!