DVV’09 1 – V.V. Stellendam 1   2-3 (0-1)

1-3  Jurre Toes

2-3  Mathijs van Heemst

Opstelling: Luc Melissant, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Jurre Toes, Joris Brooshooft(Mathijs van Heemst), Jurgen van Bergen(Johan de Waal), Rolf van Putten

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na weer een week geen competitievoetbal moest er vandaag aangetreden worden tegen het Stellendam van Jan Lecker. Na een moeizame eerste competitiehelft lijken de mannen uit het vissersdorp langzaam de weg omhoog weer gevonden te hebben. John Kleijn hoopt dat zijn mannen de mooie overwinning op Flakkee een goed vervolg kunnen geven. De eerste wedstrijd in Stellendam werd met 0-2 gewonnen door de Dirkslanders.

Met mooi voorjaarsweer en onder toeziend oog van veel publiek werd er om 14.30 afgetrapt voor het begin van deze derby. Er wordt wel eens gesproken over het begrip de ‘kelderklasse’. De eerste helft tussen DVV en Stellendam was hier een duidelijk voorbeeld van. Waarbij DVV nog duidelijk de mindere van de twee was. Er leek bij een ieder 360 volt op de benen te staan, waardoor ballen niet vastgehouden werden, over de zijlijn sprongen en er een openbare flipperkast ontstond. Stellendam wist hier van beide partijen nog het beste mee om te gaan en een doelpunt voor de gasten hing dan ook in de lucht. In de 41e minuut viel het doelpunt wat niet uit kon blijven. De linkeraanvaller kon volledig vrijstaand een voorzet geven, legt deze op het hoofd van de spits die heel gemakkelijk binnen kan koppen. DVV kan hier in de eerste helft daadwerkelijk geen kans tegenover zetten en gaat dan ook terecht met een 0-1 achterstand de rust in.

Na de duidelijke worden van John Kleijn in de rust gaat DVV proberen het tij in de tweede helft te keren. Helaas krijgt de thuisploeg kort na rust weer een flinke tik te verwerken. Stellendam is zeer attent en scherp voorin en de sterke spits schiet al snel de 0-2 binnen. Na dit moment gaat ook de scheidsrechter zich verlagen tot ‘kelderklasse’ niveau. Er wordt een legio aan gele en rooie kaarten gegeven, terwijl de wedstrijd hier totaal geen aanleiding toegaf. Melissant is het eerste slachtoffer dat moet vertrekken en DVV moet dus door met 10 man. Stellendam weet vervolgens vrij kort hierna te profiteren van een slordigheidje en met een man minder en 0-3 achter lijkt de thuisploeg voor een schier onmogelijke opgave te staan. Toch is niets minder waar. De mouwen aan Dirkslandse zijde worden opgestroopt en in de 70e minuut weet Toes na een mooie actie de 1-3 binnen te schieten. Als dan in de 75e minuut van Heemst met een mooie geplaatste bal er ook nog eens 2-3 van maakt lijkt er nog van alles mogelijk in Dirksland. En de kansen op de gelijkmaker komen er zeker nog. Een mooie voorzet van Toes komt voor de voeten van vd Boogert, deze neemt de bal uit de lucht, maar ziet zijn poging net voorlangs vliegen. Daarna raakt van Heemst nog de lat en wordt de rebound van Boshoven net van de lijn gehaald. De gelijkmaker zou helaas niet meer vallen.

Na een uitermate slechte eerste helft, ging het na rust wat beter en werden de mouwen weer opgestroopt. Het bleek helaas niet genoeg voor een punt of een overwinning en de teleurstelling was dan ook groot in de kleedkamer. De spanning zal er echt af moeten, want zulke slechte wedstrijden zijn niet DVV waardig. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij Goudswaardse Boys. Van de week zal er weer scherp en hard getraind worden om de belangrijke drie punten weer mee naar Dirksland te nemen. Er zal tot de laatste minuut voor en met elkaar gestreden worden en hopen hierbij ook op de steun van het Dirkslandse publiek. De aftrap in Goudswaard is om 14.30. Tot volgende week.