0-2  Ramon de Man

0-3  Jurre Toes

Opstelling: Dennis van der Velde, Matthijs Krijger, Dirc van den Boogert, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst, Jurre Toes, Johan de Waal(Rolf van Putten), Ramon de Man(Joris Brooshooft)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na een gezellige Koningsdag stond voor DVV’09 het treffen met NTVV op het programma. De mannen van Marius Hotting draaien een teleurstellend seizoen, maar zijn in de 3e periode bezig aan een wonderbaarlijke wederopstanding. Er werd maar liefst vier keer op rij gewonnen en zijn daardoor nog volop in race voor een nacompetitie ticket. De wedstrijd van vandaag is overigens een inhaalwedstrijd van de 2e periode maar de mannen zullen het goede gevoel zeker vast willen houden. De ploeg van John Kleijn kon ondanks een teleurstellende 1-1 bij Herkingen wel terug kijken op een goede eerst helft. Vandaag moet de draad weer verder opgepakt worden. Het moet scherper worden, zeker met het oog op de week van Hemelvaart. Waar in zeven dagen tijd achtereenvolgens WFB, SNS en OSV op het programma staan.

De grasmat in Nieuwe-Tonge lag er prachtig bij. Zo kon er onder prima omstandigheden afgetrapt worden op de Kopernis. DVV ging voortvarend van start. Al na 5 minuten verschijnt de Man alleen voor de keeper, maar mikt net te hoog. De Dirkslanders leggen leuk voetbal op de mat en een doelpunt hangt dan ook in de lucht. De Waal ziet een schot geblokt worden en ook een kopbal van D. vd Boogert treft net geen doel. Na een klein half uur valt dan toch de verdiende treffer. Hier ligt een mooie aanval aan ten grondslag. Na een viertal schijven bedient van Heemst met een mooie pass Toes. Deze blijft ook in oog met de doelman heel rustig en schuift de bal in de rechter beneden hoek. Doelman vd Velde wordt niet veel aan het werk gezet, maar moet zich in de eerste helft eenmaal onderscheiden door met een prachtige redding een schot van Nooteboom uit de hoek te tikken. Dit blijkt een belangrijke redding want kort hierna val de 0-2. Een afvallende bal wordt door Boshoven richting doel geschoten, maar blijft hangen voor de voeten van de Man. Die op zijn beurt de marge voor DVV op twee brengt. Er zijn nog diverse kansen om de voorsprong verder te vergroten in de eerste helft, maar dit wordt nagelaten.

In de tweede helft maakt DVV het zichzelf onnodig moeilijk. Het wordt wat slordiger en wordt verzuimd ondanks de vele 100% kansen afstand te nemen van NTVV. Hierdoor blijft het nog een klein beetje spannend. Toch kunnen de enkele doelpogingen van de thuisploeg doelman vd Velde niet verontrusten en houdt DVV keurig stand. In de slotfase wordt een vrije trap door Toes enigszins fortuinlijk benut en zo eindigt deze wedstrijd in een 0-3 overwinning.

Er heerste een tevreden stemming na afloop in de kleedkamer. Een lekkere en verdiende overwinning die dan ook zeker gevierd mag worden. Er gingen vandaag heel veel dingen goed en dat is ook wel eens belangrijk om te benoemen. Er werden veel scherpe duels uitgevochten, die door de scheidsrechter prima aangevoeld en beoordeeld werden. Dit goede gevoel nemen we mee naar volgende week, want dan komt WFB op bezoek in Dirksland. Er zal weer op het scherpst van de snede gespeeld moeten worden, want dat is noodzakelijk om goede resultaten te boeken. De aftrap is om 14.30.