1-0  Glenn Melissant

2-0  Jurre Toes

Opstelling: Dennis van der Velde, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Jurre Toes, Bram Graafland(Joris Brooshooft), Jurgen van Bergen, Rolf van Putten(Johan de Waal)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Waar vorst en regen de afgelopen weken voor veel afgelastingen en schaatspret zorgde, lijkt koning winter Nederland nu dan toch te hebben verlaten. Vorige week zaterdag werd in de Ouddorpse duinen de conditie op peil gehouden, om de mannen klaar te stomen voor de derby met Flakkee. Flakkee is onder Peter van Poortvliet weer opgeklommen tot een stevige middenmotor en heeft het in 2018 nog niet verloren. John Kleijn waarschuwde zijn mannen dan ook dat het vanmiddag zeker niet vanzelf zou gaan en dat er met veel bezieling gespeeld zal moeten worden. Gaat het DVV’09 lukken om na de ruime 1-4 overwinning in de heenwedstrijd ook vandaag de punten in Dirksland te houden?

Na het eerste fluitsignaal is het DVV wat gelijk het initiatief pakt. De ploeg is veelvuldig in balbezit, kiest de aanval over de flanken om zo al vroeg de openingstreffer proberen te forceren. In de 10minuut zet Delano vd Velde met een splijtende pass, van Putten alleen voor de keeper, wat jammer genoeg geen treffer oplevert. Tien minuten later is het Graafland die na een mooie actie naar binnentrekt en van buiten het zestienmetergebied uithaalt, helaas eindigt zijn schot tegen de paal. Het zou de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer blijven, want DVV staat organisatorisch heel goed en geeft in verdedigend opzicht niets weg. In de 35e minuut weer een dot van een kans voor de thuisploeg. Na een mooie combinatie staat Boshoven plots oog in oog met de doelman van Flakkee, hij lijkt hier zo van te schrikken, waardoor zijn schot helaas kracht mist en dus geen doelpunt oplevert. Er volgt hierna nog een serie mogelijkheden voor DVV, maar het vizier staat in deze eerste helft duidelijk niet op scherp.

Deze boodschap geeft John Kleijn zijn mannen in de rust dan ook duidelijk mee. De organisatie staat goed, het ziet er voetballend goed uit, maar om te winnen zal er wel afgedrukt moeten worden. Scoor je niet, dan kun je onverwachts toch het deksel op de neus krijgen. De tweede helft is nog geen twee minuten oud of DVV krijgt weer een dot van een kans. Van Bergen kan op twee meter van doelman Vinke vrij uithalen, maar weer komt de doelman als winnaar uit de strijd. Als vervolgens in het eerste kwartier na rust de lat geraakt is, een bal van de lijn is gehaald en Vinke keer op keer een sta in de weg blijkt, worden de supporters toch langzaam wat zenuwachtig. Zou het toch niet zo’n middag worden, waarop er goed gespeeld wordt, veel kansen worden gecreëerd, maar men uiteindelijk met lege handen komt te staan. De spelers van DVV laten zich niet gek maken en blijven hun eigen spel spelen. Gestuwd door de sterk spelende vliegende backs Boshoven en Krijger blijven de Dirkslanders via de vleugels de aanval zoeken en kan een doelpunt niet uitblijven. Na ruim 70 minuten is er dan toch de bevrijding. Melissant wordt vrij gespeeld in het strafschopgebied en met een vieze ouderwetse zaalvoetbalpunter zet hij zijn ploeg op voorsprong. De opluchting is bij een ieder merkbaar. Van een slotoffensief bij Flakkee is geen sprake en DVV blijft vrij eenvoudig overeind. Vlak voor tijd wordt Toes door van Bergen alleen voor de keeper gezet en maakt hij eenvoudig de 2-0, waardoor aan alle illusies een eind komt.

Een dik maar dan ook dik verdiende overwinning voor DVV’09 vandaag. Er werd goed gevoetbald, veel kansen gecreëerd en ook helemaal niets weggegeven. Gezien de grote hoeveelheid kansen kunnen we ons zelf nog veel meer belonen. Het kan dus alleen maar beter worden!! Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij SNS. De aftrap is om 14.30 en we hopen weer op veel publiek!