0-1  Eigen Doelpunt                  0-5 Jurgen van Bergen

0-2  Eigen Doelpunt                  0-6 Joeri Boshoven

0-3  Jasper Maliepaard             0-7 Jurre Toes

0-4  Joeri Boshoven                   0-8 Rolf van Putten

Opstelling: Luc Melissant, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde(Dirc van den Boogert), Joeri Boshoven(Jelle Nieuwland), Ries van den Boogert(Rolf van Putten), Jasper Maliepaard, Johan de Waal, Jurre Toes, Mathijs van Heemst, Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

De wedstrijd tegen OFB betekende voor DVV’09 tevens de laatste uitwedstrijd in competitieverband voor het seizoen 2017-2018. Het jonge OFB wist toe nu toe drie keer gelijk te spelen en staat daarmee op de laatste plaats in de rangschikking. De Dirkslanders hadden vandaag dan ook maar één opdracht meegekregen van trainer John Kleijn en dat was een hele wedstrijd vol gas geven richting het doel van OFB.

En zo geschiedde het ook deze middag. Vanaf de aftrap werd OFB onder druk gezet en de thuisploeg slaagde er amper in van de eigen helft af te komen. De eerste twee doelpunten werden door eigen verdedigers ongelukkig achter de keeper gewerkt en zo stond DVV al snel op een ruime 0-2 voorsprong. De 3e treffer kwam op naam van Maliepaard die uit een corner de bal voor zijn voeten krijgt gekopt en zo de 0-3 binnen kan schieten. DVV is heer en meester in Ooltgensplaat en blijft op zoek naar doelpunten. Een doelpunten regen is het gevolg. Boshoven benutte twee penalty’s na overtredingen op van Bergen en R. vd Boogert. In de tussentijd wist van Bergen ook nog het netje te vinden door als een echte spits uit de draai binnen te schieten. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Toes die met een fraaie schuiver de keeper kansloos laat. De score voor rust had nog hoger uit kunnen vallen, maar o.a. ene R. vd Boogert liet een paar enorme kansen onbenut.

Vlak na rust krijgt DVV de uitgelezen mogelijkheid om de score via een penalty verder uit te breiden. Jongejan schaart zich achter de bal maar mikt helaas enkele meters te hoog. Wat vaker gebeurt na een ruime voorsprong, gebeurt ook vanmiddag. Het gas gaat erna de rust af bij DVV, een aantal jongens wordt wat rust gegund en de thuisploeg krijgt zelfs nog een mogelijkheid op een treffer. In de 70e minuut verzilvert van Putten zijn invalbeurt met een knappe goal. De bal wordt na een leuke aanval door de Waal breed gelegd en zonder pardon tegen de touwen gejaagd. De Dirkslanders krijgen nog meer kansen, maar gescoord zou er deze middag niet meer worden.

Een gemakkelijke overwinning voor DVV’09. Maar toch zeker ook een overwinning waar met tevredenheid en trots op terug gekeken mag worden. Een grote score wegzetten is lang niet zo makkelijk als het lijkt en daarom goed voor het moraal. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd voor de competitie. De tegenstander is GOZ die nog meedoet voor een periode. De kans is zeer groot dat de nacompetitie voor DVV’09 wordt gestart met een uitwedstrijd. Komt allen volgende week. Uw support kan er mede voor zorgen dat de Dirkslanders met een goed gevoel de nacompetitie ingaan.