Onbekend

Zaterdag 14 oktober  2017

V.V. WFB 1 – DVV’09 1   0-0 (0-0)

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard, Delano van der Velde, Dirc van den Boogert, Nick Jongejan(Joeri Boshoven), Ries van den Boogert(Mathijs van Heemst), Glenn Melissant, Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten, Bram Graafland(Johan de Waal)

De laatste keer dat WFB en DVV’09 elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2012-2013. In Ouddorp werd het toen 0-0 en in Dirksland werd met 1-1 gelijk gespeeld. Op de huidige ranglijst staan beide ploegen met een perfecte score bovenaan. Het team van Harry Rusken is vorig jaar gedegradeerd uit de sterke 3e klasse en is één van de voornaamste titelkandidaten. Met drie overwinningen op rij, 17 doelpunten voor en 1 tegen voldoet het vooralsnog volledig aan dit verwachtingspatroon. Het DVV’09 van John Kleijn reist met veel zelfvertrouwen af naar Ouddorp. Vorige week werd het sterk geachte ZBVH met een verdiende 2-0 nederlaag terug naar Zuid-Beijerland gestuurd. Met drie overwinningen op rij is een ieder benieuwd wat deze krachtmeting met WFB zal brengen.

Net als vorige week wilde DVV heel scherp aan de wedstrijd beginnen en van meet af aan de tegenstander de wil op leggen. In deze missie zijn de mannen zeker geslaagd. WFB werd namelijk in de eerste tien minuten overdonderd door het aanvalsgeweld van de Dirkslanders. Het enige waar het aan ontbrak was het maken van een doelpunt. Een essentieel onderdeel van het spelletje. Vanaf de aftrap werd van Putten gelijk aan het werk gezet. Met een voorzet bereikt hij Graafland, die goed naar de eerste paal komt, maar naast schiet. In de daarop volgende corner verzuimt iedereen om het laatste tikje te geven. Een paar minuten later weer een grote kans. Een afgeslagen corner komt voor de voeten van R. vd Boogert, die met zijn chocolade been naast schiet. De laatste grote mogelijkheid in de eerste tien minuten is wederom voor Graafland. Hij speelt zich knap vrij tussen twee man en staat oog in oog met de doelman. Helaas mikt hij te hoog en verdwijnt de bal over het doel. Zo verzuimd DVV om al vroeg in de wedstrijd op een ruime voorsprong te komen. Hierna golft de wedstrijd wat op en neer en krijgt ook WFB haar kansen. Dit gebeurt met name uit dode spelsituaties. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied lijkt onhoudbaar voor doelman vd Velde. Maar met een werkelijk schitterende redding, voorkomt hij dat zijn ploeg onverdiend op achterstand komt. In het verdere verloop van de eerste helft krijgt DVV nog zeker vier 100% kansen om de score te openen. Wederom een scrimmage voor de goal levert geen doelpunt, omdat niemand de trekker overhaalt. En van Putten mag twee keer alleen op het doel af, maar ziet even zoveel keer de keeper als winnaar uit de strijd komen. In het slot van de eerste helft raakt WFB nog een keer de lat. Maar is het toch met name DVV wat in de rust achter de oren mag krabben, waarom het nog niet op een ruime voorsprong staat.

Na de rust verandert het spelbeeld. Beide ploegen worden wat voorzichtiger en willen niet verliezen. Toch krijgt DVV ook in de tweede helft de grootste kansen. En is WFB zo nu en dan in de tegenstoot gevaarlijk, via met name de rappe buitenspelers. De eerste grote kans is voor de Waal. Een lange bal van de sterk spelende Delano vd Velde wordt knap opgepikt, waarbij hij zijn tegenstander goed afschermt. Bij zijn schot, schiet hij helaas half in de grond, waardoor de bal naast gaat. Kort daarna raakt Melissant met een goed schot de paal en wordt een mooie poging van de Man door de keeper maar ternauwernood naast getikt. Ook een scherpe corner van Toes is helaas niet aan DVV besteed. Beide Boogerts weten hun schoen niet vol achter de bal te krijgen. Door slordigheden aan Dirkslandse zijde krijgt ook WFB af en toe een kans, maar ontbreekt het ook daar gelukkig aan scherpte.

In de slotfase van de wedstrijd worden de ruimtes op het veld groter en groter. De omschakeling wordt minder en beide ploegen krijgen nog één kans op de overwinning. Aan DVV zijde, staat de Waal, na een splijtende pass, van v Heemst alleen voor de keeper. Waarbij de doelman knap red. Aan de andere kant is het de ingevallen Bremer die voor gevaar zorgt. Hij probeert doelman vd Velde te omspelen, maar wordt keurig door de keeper tegen gehouden. Zo eindigt deze derby zoals het begon.

Voorafgaand aan deze wedstrijd zou men misschien getekend hebben voor een 0-0 eindstand. Maar gezien het spelbeeld was een overwinning meer dan verdiend geweest en was de teleurstelling dan ook duidelijk merkbaar in de kleedkamer. Toch wordt er door de mannen van John Kleijn niet lang getreurd. Er moet vast gehouden worden aan het leuke spel wat er op de mat wordt gelegd en zeker ook de wil om te winnen die bij iedereen zichtbaar was. De komende weken zal op de training het accent op de afronding worden gelegd en zullen de doelpunten zeker weer komen. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Stellendam. De aftrap is om 14.30, we hopen weer op veel Dirkslands publiek.