V.V. Stellendam 1 – DVV’09 1   0-2 (0-0)

0-1          Ries van den Boogert

0-2          Ramon de Man

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard(Joeri Boshoven), Delano van der Velde, Dirc van den Boogert, Nick Jongejan, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten(Bram Graafland), Johan de Waal(Mathijs van Heemst)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de 5e speelronde moest DVV’09 het opnemen tegen angstgegner Stellendam. De oude Dirkslandse wijsgeren konden zich niet heugen dat er ooit gewonnen werd in het vissersdorp. Mocht dit al zo zijn, dan moeten we heel ver terug in de tijd. Hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Het Stellendam van Jan Lecker is moeizaam begonnen aan de competitie. Na vier wedstrijden heeft de ploeg 3 punten verzameld, ze zullen dan ook gebrand zijn op een overwinning. Bij DVV’09 ontbrak wegens trieste privé omstandigheden trainer John Kleijn. De honneurs werden waargenomen door Ruud Wiltschut. De mannen werden op kenmerkende wijze op scherp gezet door ‘Ruudje’. ‘Haal allemaal die drol uit je broek en gas geven pikkebaasies’. DVV’09 heeft nog iets recht te zetten van vorig jaar en zal er alles aan doen om dit vandaag te bewerkstelligen.

Om 14.30 werd er tussen de buien door afgetrapt op Sportpark Molengors. Al vroeg in de wedstrijd kreeg DVV een aantal goede mogelijkheden om Stellendam pijn te doen. Van Putten snelt zijn directe tegenstander voorbij, gaat alleen op de keeper af, maar ziet zijn poging helaas gestopt worden. Een paar minuten later levert een identieke situatie ook geen doelpunt op. DVV krijgt veel ruimte om op te bouwen. De thuisploeg leunt achterover en gokt op een counter. In de 20e minuut wordt zo’n levensgevaarlijke counter haast omgezet in een doelpunt. Maar de zeer attente doelman vd Velde redt zijn ploeg. DVV krijgt veruit de meeste kansen, maar verzuimd net al vorige week om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Een mooie voorzet van de Man komt op het hoofd van Melissant, maar doordat hij hem niet vol kan raken gaat de bal voorlangs. In de 40e minuut mag Toes nog aanleggen voor een vrije trap. Deze keurig aansneden trap komt op het hoofd van R. vd Boogert, maar de keeper redt in de korte hoek. Ook Stellendam krijgt nog één mogelijkheid voor de rust, maar doelman vd Velde geeft geen krimp en er zou voor de theepauze niet meer gescoord worden.

In de rust laat Ruud Wiltschut duidelijk zijn ongenoegen blijken. Het tempo moet omhoog en uiteraard de kansen die we krijgen benutten. De mannen lijken de boodschap begrepen te hebben. Voetballend ziet het er na de rust stukken beter uit. In de 48e minuut levert een schitterende aanval helaas geen doelpunt op. Een prachtige combinatie tussen de Waal en Melissant zorgt ervoor dat laatst genoemde alleen op de keeper af mag. Weer komt de doelman als winnaar uit de strijd. Het gespannen Dirkslandse publiek moet tot de 67e minuut wachten op de bevrijdende treffer. Van Putten komt weer knap zijn tegenstander voorbij op rechts, houdt vervolgens keurig het overzicht en legt de bal terug op de inlopende R. vd Boogert. Deze schuift de bal beheerst binnen en zo komen de Dirkslanders op een 0-1 voorsprong. Hierna volgen weer een serie kansen voor DVV. Een schot van Melissant gaat net over, een poging van R. vd Boogert wordt onder de lat weggetikt en een schot van Toes wordt ternauwernood geblokt. Stellendam kan hier niets tegenover zetten. DVV wint alle duels en de lange ballen hebben daardoor geen kans van slagen. Ondanks dat Stellendam niks creëert blijft het ongemeen spannend, want één uitval kan fataal zijn. In de 84e minuut wordt aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Een ingooi van Boshoven komt in de voeten bij Toes, die de bal in één keer mee geeft op de Man. Met een ouderwetse punter verschalkt hij de doelman in de verre hoek en kan de zege DVV niet meer ontgaan. In blessuretijd krijgen de Dirkslanders nog een penalty, maar deze wordt knap gestopt door de doelman van Stellendam.

Weer een dik verdiende overwinning voor DVV’09. Heel de wedstrijd veruit de betere ploeg, maar we zullen ons nog meer moeten belonen. Er zal deze week weer scherp getraind gaan worden en richten we de pijlen op volgende week. Dan komt SNS op bezoek in Dirksland. De aftrap is om 14.30 we hopen weer op veel publiek. Tot volgende week!