DVV’09 1 – V.V. WFB 1   1-0 (1-0)

1-0  Johan de Waal

Opstelling: Dennis van der Velde, Matthijs Krijger, Dirc van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst(Jasper Maliepaard), Jurre Toes, Johan de Waal, Joris Brooshooft(Nick Jongejan), Ramon de Man(Frank den Hengst)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Eindelijk is daar dan de lang verwachte wedstrijd tussen DVV’09 en WFB. Tweemaal werd het duel vanwege winterse omstandigheden afgelast. De belangen voor het duel zijn intussen tijd wel wat veranderd. Het kampioenschap is voor beide ploegen uit het zicht. De mannen van Harry Rusken moeten nog alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te bereiken en heeft dit duel dan ook met rood omcirkeld in de agenda. Het DVV’09 van John Kleijn heeft zich via de winst van de eerste periode al verzekerd van de nacompetitie. Toch werd dit duel door de Dirkslanders benaderd als een cruciale topper. Met een tactisch strijdplan en vanaf de eerste minuut het mes tussen de tanden, moet WFB vandaag over de knie gelegd worden.

De harde kern van DVV’09 zorgde bij het betreden van het veld voor spetterend vuurwerk en zo werd een echte nacompetitie sfeer gecreëerd. De thuisploeg startte ontzettend fel aan de wedstrijd en vanaf de aftrap werd gelijk de aanval gekozen. Dit leverde via de Man en Toes al gelijk het eerste gevaar van de wedstrijd op. De enige echte grote kans voor WFB is ook al vroeg in de wedstrijd. Waar doelman vd Velde al gepasseerd is, kan Boshoven op de lijn redding brengen. Hierna is het alleen DVV wat de klok slaat. Er wordt geknokt voor iedere meter en de Ouddorpers komen er niet aan te pas. We zijn nog maar in de 10e minuut als DVV een corner mag nemen. De corner wordt getrapt door de Man. Met een mooie loopactie en een schitterend getimede kopbal is het De Waal die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zet. De ontlading is groot in het Dirkslandse kamp. DVV krijgt voor de rust nog meer mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Een schot van Toes gaat na een mooie actie maar rakelings over en een kopbal van R. vd Boogert wordt van de lijn gehaald. Na de ingelaste drinkpauze zijn er nog grote mogelijkheden voor van Heemst en Brooshooft, maar helaas valt de tweede treffer niet.

In de rust zijn de mannen vastberaden om vandaag de overwinning over de streep te trekken. En met deze uitstraling wordt dan ook aan het begin van de tweede helft het veld betreden. WFB gaat naarstig op zoek naar een treffer, maar de hechte defensie van de Dirkslanders geeft geen krimp. In de 60e minuut levert een goede actie van de Waal net geen treffer op. Uit een vrije trap ontvangt hij de bal en gebruikt sterk zijn lichaam, maar bereikt net geen ploeggenoot die het laatste zetje kan geven. Aan de andere kant moet doelman vd Velde eenmaal gestrekt na een harde vrije trap. Vervolgens komt WFB niet verder dan een paar afstandsschoten, welke de Dirkslandse goalie niet kunnen verontrusten. Het warme weer gaat zijn tol eisen en John Kleijn brengt nog een aantal verse krachten in. In de 89e minuut lijkt Toes aan alle onzekerheid een einde te maken. Hij ontsnapt aan de verdediging en speelt de doelman uit. Hij lijkt de bal in het lege doel te schuiven en het gejuich is al over het gehele complex te horen. Tot ieders verbijstering komt de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in en kan de Waal de rebound vrij inschieten. Maar met een uiterste Ouddorpse krachtinspanning wordt deze bal van de doellijn weggetikt. Na zeker vijf minuten blessuretijd blaast de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is de buit binnen voor DVV.

Wat een puike teamprestatie van DVV’09. Alles klopte vandaag. Er werd gestreden voor iedere meter, tactisch zat het goed in elkaar en zeker in de eerste helft werd er leuk gevoetbald. De ontlading na de wedstrijd was geweldig om te zien, het leek wel of het kampioenschap binnen werd gesleept. Dit geeft een enorme boost voor de komende wedstrijden. Een sterk collectief en wilskracht is de basis voor goede prestaties.  A.s. Dinsdag wacht de uitwedstrijd tegen SNS. De aftrap aan de Vrouwtjesweg is om 20.00.