1-0          Jurgen van Bergen

2-3         Ries van den Boogert

Opstelling: Luc Melissant, Matthijs Krijger(Frank den Hengst), Nick Jongejan, Delano van der Velde(Dirc van den Boogert), Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Jasper Maliepaard, Johan de Waal, Jurre Toes, Mathijs van Heemst(Rolf van Putten), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In deze laatste competitiewedstrijd stond het duel met GOZ op het programma. De uitwedstrijd kende een bizar scoreverloop, waar DVV’09 met 4-5 uiteindelijk aan het langste einde trok. GOZ heeft vandaag een overwinning nodig om eventueel nog nacompetitie te bereiken. De uitslagen op de andere velden moeten dan wel gunstig zijn. Voor DVV’09 is het een opwarmer naar volgende week, dan wacht de eerste ronde van de nacompetitie.

Het kwik liep aardig op vanmiddag. De scheidsrechter besloot dan ook drinkpauzes in te lassen, om de vochtvoorziening op peil te houden. De toeschouwers werden in de eerste tien minuten al gelijk op twee doelpunten getrakteerd. In de 7e minuut is het van Bergen die de score voor de thuisploeg opent. Hij blijft oog in oog met de doelman ijzig koel en rond een steekpass van Toes voortreffelijk af. Lang kan DVV niet van deze voorsprong genieten. In de 10e minuut komt GOZ namelijk alweer op gelijke hoogte. Slap verdedigen wordt door de spits genadeloos afgestraft. Met een hard schot van buiten het zestienmetergebied zet hij zijn ploeg weer naast DVV. Beide ploegen krijgen voor rust nog mogelijkheden om op voorsprong te komen. Voor DVV wordt van Heemst ten onrechte terug gevlagd wegens buitenspel en ontneemt de grensrechter de thuisploeg een enorme scoringskans. De Waal krijgt van dichtbij nog een mogelijkheid, maar vindt de keeper op zijn weg. Ook GOZ komt er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar doelman Melissant geeft geen krimp.

DVV komt veel te slap uit de kleedkamers. GOZ profiteert hier dankbaar van. Een onoplettendheid bij een corner resulteert in de 1-2. Ook de derde treffer laat niet lang op zich wachten. De snelle linksbuiten verschijnt alleen voor het doel en zet van dichtbij met een hard schot de 1-3 op het scorebord. De Dirkslanders lijken nu eindelijk wakker geschut. Er komt weer wat meer pit in en via de snelle van Putten ontstaat wat dreiging. In de 65e minuut lijkt hij de aansluitingstreffer te kunnen gaan maken, maar de keeper is net wat eerder bij de bal. In de 75e minuut komt dit doelpunt er toch. Den Hengst stoomt op via de rechterflank en bereikt met een piekfijne voorzet het hoofd van R. vd Boogert, die de bal tegen de touwen knikt. Er is dan nog hoop voor DVV, zeker als een verdediger van GOZ kort hierna rood krijgt, wegens het neerhalen van de doorgebroken van Putten. Boshoven mag vanuit kansrijke positie een vrije trap nemen, maar deze eindigt in de muur. Ondanks verwoede pogingen zou een derde treffer van DVV uitblijven. De scheidsrechter vindt het na exact 90 minuten genoeg geweest, waar vijf minuten blessuretijd zeker op zijn plaats was.

Dit was dan alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Volgende week wacht het toetje waar we een heel jaar lang hard voor geknokt hebben. In de eerste ronde van de nacompetitie is Vierpolders de tegenstander. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de volgende ronde. De wedstrijd in Vierpolders start om 14.30. We hopen op veel DVV publiek, zodat we het hele complex in kunnen nemen en als een waar Dirksland collectief de overwinning eruit slepen. Dit zijn de wedstrijden van de waarheid, waar we het als hele vereniging voor doen. Tot volgende week.