Onbekend

Dinsdag 8 mei 2018

V.V. SNS 1 – DVV’09 1   1-0 (0-0)

Opstelling: Dennis van der Velde(Luc Melissant), Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst, Jurre Toes, Joris Brooshooft(Jasper Maliepaard), Frank den Hengst(Ramon de Man), Jurgen van Bergen

Na de glansrijke overwinning op WFB stond nu de doordeweekse inhaalwedstrijd met SNS te wachten. De ploeg van Taco Brouwer kent een hele sterke reeks in de derde periode en doet nog volop mee voor een nacompetitieplek. De thuiswedstrijd werd door DVV’09 met 1-2 verloren en de mannen van John Kleijn willen zich vanavond revancheren en het goede gevoel van afgelopen zaterdag vasthouden.

Na een wat aftastende beginfase wordt de wedstrijd al na tien minuten stilgelegd door een ogenschijnlijk zware blessure bij doelman vd Velde. Hij moet zich laten vervangen en Melissant neemt zijn plek onder de lat in. DVV heeft in de eerste helft verre weg het beste van het spel en is met name via de bedrijvige Toes meermalen gevaarlijk. Met een paar mooie schoten dwingt hij doelman van Asperen tot cruciale reddingen. De Dirkslanders benutten de ruimte op het veld optimaal en via Den Hengst en van Bergen ontstaan er nog wat mogelijkheden die helaas geen verdiende treffer opleveren. SNS kan hier behoudens een corner en een vrije trap weinig tegenover zetten.

In de rust moet ook Brooshooft zich noodgedwongen laten vervangen en verschijnt Maliepaard tussen de lijnen. DVV doet in de tweede helft hetzelfde als wat het voor de rust deed en dat is op zoek gaan naar een treffer. Mogelijkheden zijn er maar steeds is het doelman van Asperen die op de goede plek staat. De grootste kans is voor van Bergen die op vijf meter van het doel, uit de draai net niet de hoek kan vinden. Waar DVV verzuimt om het overwicht in de score uit te drukken is het SNS wat in de 75e minuut volledig tegen de verhouding in en fortuinlijk op voorsprong komt. Uit een vrije trap van SNS wordt Arensman bereikt die zuiver buitenspel staat. De tot dan toe goed leidende scheidsrechter negeert het vlagsignaal en laat doorgaan. In de kluts gaat de bal langs Melissant en via het been van Vd Boogert over de doellijn. Een zeer onterechte treffer, die nooit goed gekeurd had mogen worden. De scheidsrechter is hierna het spoor bijster en probeert zijn fout door rare goedmakertjes te herstellen. Het leed is helaas al geschied. DVV krijgt nog twee grote kansen op de gelijkmaker. Jongejan kopt uit een voorzet van v Heemst net voorlangs en De Man mikt oog in oog met doelman v Asperen net naast. Het doelpunt voor DVV zou uitblijven vanavond. In blessuretijd moet Toes voortijdig het veld verlaten, omdat hij door een bal op zijn oog problemen heeft met het gezichtsveld.

Een onterechte en teleurstellende nederlaag voor DVV’09. Maar bovenal ook de zorgen vanwege het groeiend aantal geblesseerden. Het is te hopen dat de schade bij de mannen meevalt en dat een ieder weer snel hersteld. Dit zal voor John Kleijn ook steeds meer puzzelen worden, want het lijstje begint nu flinke vormen aan te nemen. Juist in deze tijden hebben we elkaar kei hard nodig en zullen we als collectief moeten blijven vechten voor de punten. A.s. zaterdag komt koploper en misschien wel kersverse kampioen Oud-Beijerland op bezoek. We zullen er alles aan doen om de punten op Dirksland te houden en de mannen met pek en veren terug naar huis te sturen. De aftrap is om 14.30!