DVV’09 1 – V.V. Goudswaardse Boys 1   4-1 (1-1)

3-1       Ries van den Boogert

4-1       Ramon de Man

Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard, Delano van der Velde, Mathijs van Heemst, Joeri Boshoven(Dirc van den Boogert), Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Jurgen van Bergen), Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten(Joris Brooshooft), Johan de Waal

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

De achtste speelronde in de 4e klasse H stond volledig in het teken van de strijd om de eerste periode. WFB heeft de beste papieren en is met een overwinning op ZBVH niet meer in te halen. Bij een gelijkspel of nederlaag van WFB, maken zowel Goudswaardse Boys, ZBVH en DVV’09 nog kans om er met de eerste prijs van het seizoen van door te gaan. De ploeg van Leo Tol is sterk gestart aan de competitie. Vorige week kon in de inhaalronde zelfs de koppositie gepakt worden, maar door een ruime nederlaag bij Herkingen’55 ging dit feestje niet door. Het DVV’09 van John Kleijn kent vandaag maar één opdracht en dat is winnen. Iedereen is scherp en gretig en dat zal nodig zijn om het stugge Goudswaard te kunnen verslaan. Gaat het DVV’09 lukken om voor het eerst in de clubhistorie de eerste periode binnen te halen?

In de openingsfase van de wedstrijd speelden beide ploegen afwachtend en werd afgetast wat de intenties waren van de tegenstander. Al snel werd duidelijk dat DVV in Goudswaardse Boys een tactisch goed georganiseerde en bovendien stugge tegenstander trof. Met maar liefst vijf verdedigers werd er voor gekozen om de aanvalsdriften van de Dirkslanders in de kiem te smoren. Dat beide ploegen in de eerste veertig minuten amper kansen wisten te creëren, was hier een logisch gevolg van. De manier waarop DVV in de 40e minuut op voorsprong komt is typerend voor deze eerste helft. Een terugspeelbal van een Goudswaardse verdediger wordt door de keeper opgeraapt. De scheidsrechter beoordeelt dit als onreglementair en de thuisploeg krijgt op vijf meter van het doel een indirecte vrije trap. Toes schaart zich achter deze bal en jaagt de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Lang kan DVV niet van deze voorsprong genieten, want in de 43e minuut komt Goudswaardse Boys uit een corner weer op gelijke hoogte. Zo gaan beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

In de rust maakt John Kleijn aan de hand van een aantal tactische aanwijzingen duidelijk hoe Goudswaardse Boys in de tweede helft bestreden moet gaan worden. Dat de mannen uit Goudswaard in de rust ook niet stil hebben gezeten, was in de eerste twintig minuten na rust goed te merken. Er worden zeker vier a vijf honderd procent kansen gecreëerd, maar tweemaal het houtwerk en geweldig keeperswerk van doelman vd Velde voorkomt dat DVV tegen een achterstand aankijkt. Wat is het toch een zegen dat DVV over zo’n keeper van wereldklasse kan beschikken. Ook vandaag weer pakt hij belangrijke punten voor de ploeg. Waar de Dirkslanders de laatste weken slordig met de kansen om gaat is het vandaag juist uiterst efficiënt. Waar Goudswaard verzuimt de trekker over te halen, slaat DVV in de 65e minuut keihard toe. Een afgeslagen bal valt ruim buiten het zestienmetergebied voor de voeten van Toes. Deze haalt in één keer uit en met een werkelijk schitterend en technisch perfect schot, laat hij de keeper volledig kansloos. De mannen van Leo Tol zijn van slag na deze mokerslag en de thuisploeg ruikt bloed. In de 72e komt DVV op een 3-1 voorsprong. Het is R. vd Boogert die de bal eveneens van buiten het zestienmetergebied over de doelman heen schiet en zo de marge op twee brengt. Het verzet van Goudswaardse Boys is definitief gebroken en DVV krijgt mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Vlak voor tijd wordt een voorzet van R. vd Boogert door De Man op schitterende wijze binnengekopt. Met name de loopactie naar de eerste paal is perfect en met een zuivere kopbal laat hij voor de vierde maal deze middag het netje bollen. Na het laatste fluitsignaal is nog niet duidelijk wat de uitslag in Ouddorp is. Als na vijf minuten blijkt dat WFB gelijk heeft gespeeld barst het feest in Dirksland los. DVV’09 pakt voor het eerst in de clubhistorie de eerste periode!!

Wat een geweldige prestatie van John Kleijn en zijn mannen. Dit is prachtig voor heel de club en hier mag best even van genoten worden. Maar dit jonge en gretige DVV’09 wil meer! We hebben een prachtige selectie waar iedereen voor elkaar klaar staat, dat is de basis voor succes. We doen het namelijk met zijn allen!! Aanstaande dinsdag en donderdag wordt er weer volle bak getraind en zullen de pijlers gericht worden op de zware uitwedstrijd tegen Oud-Beijerland. We hopen weer op veel Dirkslands publiek. De aftrap is om 14.30 tot volgende week.