2-0 Ramon de Man
3-0 Matthijs Krijger

Opstelling: Dennis van der Velde, Joeri Boshoven, Delano van der Velde, Dirc van den Boogert, Nick Jongejan(Jasper Maliepaard), Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Matthijs Krijger, Bram Graafland(Johan de Waal), Ramon de Man, Rolf van Putten(Joris Brooshooft)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de tweede officiële wedstrijd van dit seizoen moet DVV’09 thuis aantreden tegen G.L.Z. Delfshaven. Een grote onbekende voor de Dirkslanders. De ploeg van Moustafa Touazanikomt dit jaar uit in de 4e klasse F van het zaterdagvoetbal. Vorige week verloor de ploeg met maar liefst 0-7 van Zwartewaal, reden genoeg om vandaag iets recht te zetten. Het DVV’09 van John Kleijn boekte vorige week een knappe 2-3 zege bij 3e klasser Botlek. Na een dramatische eerste helft waarbij het gelukkig maar tegen een 2-0 achterstand aankeek, werd er in de tweede helft orde op zaken gesteld. Via doelpunten van Toes, Graafland en Brooshooft werd de volle winst meegenomen naar Dirksland. Doordeweeks werd er nog geoefend tegen De Jonge Spartaan, ook deze wedstrijd werd knap met 3-2 gewonnen.

De grasspecialist van DVV’09 Adrie Robijn(Bundel), voorspelde dat de velden gemakkelijk 60 mm konden verdragen. Deze voorspelling zou helemaal uitkomen, er viel ruim 40 mm en de wedstrijd kon gewoon doorgang vinden. Onder leiding van scheidsrechter Jan van Vught werd er om 14.30 afgetrapt voor de tweede bekerwedstrijd van het seizoen. Al snel werd duidelijk dat dit één van de mindere tegenstanders was waar DVV in de voorbereiding tegen gevoetbald heeft. Omdat ook DVV in de eerste helft ondermaats presteerde, waren de eerste 45 minuten niet van erg hoog niveau. Er werd voorin niet gedisciplineerd gespeeld en vaak te vroeg druk gezet, het middenveld was iedere keer een paar stappen te laat en achterin was het veel te onrustig, waardoor heel veel onnodig balverlies werd geleden. Er waren eigenlijk maar twee man die hun niveau haalden in de eerste helft en dat waren doelman vd Velde en van Putten. Vd Velde keepte zeer alert en door een aantal keren goed uit te komen werden gevaarlijke situaties verijdeld. Van Putten zorgde in de 26e minuut na een goede aanval voor het enige doelpunt in de eerste helft. Jongejan speelt keurig het middenveld in, waarna van Putten wordt bereikt. Hij laat zijn tegenstander de hielen laat zien en oog in oog met de doelman rond hij keurig af. Via Graafland en de Man kreeg DVV nog een paar mogelijkheden, maar uiteindelijk zou er met een 1-0 stand worden gerust.

In de rust liet trainer John Kleijn terecht zijn ongenoegen blijken over het vertoonde spel in de eerste helft. Over alle linies moet het beter en een ieder weet wat hem in de tweede 45 minuten te doen staat. Al snel was te zien dat de jongens de boodschap van hun trainer goed in de oren hadden geknoopt. Het spel was aanzienlijk beter en dit leverde al binnen 10 minuten de 2-0 op. Er wordt vanuit het middenveld goed druk gezet, wat balbezit oplevert. Graafland pikt vervolgens de bal op, behoudt goed het overzicht en bediend de Man op maat. Deze rond de aanval uiterst koel en beheerst af. Verdedigend geeft DVV na de rust geen kans weg, maar blijft het met een 2-0 stand toch onnodig spannend. Keer op keer wordt er verzuimd 100% kansen af te ronden of is de eindpass niet secuur genoeg en sterft een aanval in schoonheid. Het duurt tot de 87e minuut alvorens de 3-0 op het scorebord komt. Routinier de Waal houdt knap de bal vast voorin, Boshoven komt eronder en zet met een mooie pass Krijger alleen voor de keeper. Hij heeft alle tijd van de wereld om af te ronden en doet dit dan ook. Met een droge schuiver in de linker beneden hoek, geeft hij de doelman geen kans.

Een zakelijke 3-0 overwinning voor de Dirkslanders. Goed om te zien dat de tweede helft stukken beter was. Taken werden beter uitgevoerd en er zit duidelijk nog veel rek in deze jonge ploeg.

De contouren van het elftal van John Kleijn worden steeds meer zichtbaar en volgende week wacht de laatste test tegen Zwartewaal. Op 23 september komt namelijk NTVV op bezoek en begint het echte werk. We hopen op veel publiek volgende week in de laatste testcase voor de competitie. De aftrap aan de Philipshoofjesweg is om 14.30