Zaterdag 20 mei 2017

DVV’09 1 – V.V. Rockanje 1   0-3 (0-2)

Opstelling: Dennis van der Velde, Jelle Nieuwland(Esli van Eekelen), Delano van der Velde, Dirc van den Boogert, Frank den Hengst(Jurgen van Bergen), Johan de Waal, Glenn Melissant, Jurre Toes, Ramon de Man, Jeroen Springvloet-Dubbeld (Joris Brooshooft), Jasper Maliepaard

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de eerste wedstrijd in de nacompetitie moet DVV’09 het opnemen tegen Rockanje. Het team van Hans de Heer is tweede geworden in de 4e klasse G op maar één punt van kampioen GHVV. Met name de voorhoede wordt gevreesd. Er werd maar liefst 101 keer gescoord en was daarmee verreweg de meest productieve ploeg uit hun afdeling. De ploeg van John Kleijn heeft laten zien een heel jaar in de top van de ranglijst mee te kunnen draaien. De concurrentie deed verwoede pogingen om de aansluiting te vinden, maar slaagden er niet in het gat te dichten. Daarmee heeft DVV’09 de dik verdiende 3e plaats opgeëist,  wat een ticket voor de nacompetitie betekende. Een mooi toetje aan het einde van het seizoen.

De harde kern van DVV zorgde ervoor dat in een echte nacompetitie sfeer het veld werd betreden. Het hele veld stond blank van de blauw witte rook, wat voor een sfeervolle ambiance zorgde. Na het optrekken van de rookwolken, was het DVV wat brutaal het initiatief pakte. Men deed zeker niet onder voor de ervaren ploeg uit Rockanje en via een kopbal van Springvloet-Dubbeld was het eerste gevaar een feit. Ook mocht de thuisploeg een serie hoekschoppen nemen, waar helaas te weinig rendement uit gehaald werd. In de 17e minuut komt Rockanje toch enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Een scrimage voor het doel zorgt ervoor dat de bal ongelukkig blijft hangen en door een attente aanvaller tegen de touwen wordt geschoten. In de 26e minuut kreeg DVV al snel weer een tegenslag te verwerken. Een aanvaller van Rockanje onderschept knap een bal bij slordig uitverdedigen van DVV. Hij bediend voor het doel een collega aanvaller en zet zo zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong. Met deze score werd ook de rust bereikt.

In het begin van de tweede helft is het doelman Van der Velde die zijn ploeg in de race houdt met een paar knappe reddingen. Daardoor is er nog steeds de mogelijkheid om de aansluiting te vinden. In de 50e minuut mag Toes uithalen na goed voorbereidend werk van de Man. De uithaal van Toes is perfect, maar wordt op miraculeuze wijze door de doelman gepareerd. Tien minuten later krijgen de Dirkslanders weer een dot van een kans. Wederom de Man die met een knappe actie een aantal verdedigers te kijk zet. Hij bedient de volledige vrijstaande Brooshooft die helaas de bal mist en zo sterft deze mooie aanval in schoonheid. Een kwartier voor tijd komt Rockanje op een 0-3 voorsprong en lijkt de wedstrijd beslist. Toch krijgt DVV in de 80e minuut nog een kans om terug te komen in de wedstrijd. Melissant lijkt de 1-3 binnen te koppen, maar op de lijn wordt de bal uit het doel geslagen, wat een rode kaart en een penalty betekent. Helaas wordt ook deze mogelijkheid niet benut en zo moet helaas de conclusie getrokken worden, dat het er vandaag niet in zat voor de blauw-witten. Rockanje was simpelweg een stuk effectiever. Complimenten voor het jonge centrale duo achterin, die ervoor zorgden dat er weinig weg gegeven. Zeker de jonge van der Velde verdient alle credits, want met al 99 minuten in de benen en dan ook nog eens een puike nacompetitiewedstrijd uitspelen, is een prestatie van formaat.

Volgende week gaan de mannen van John Kleijn er alles aan doen, om dit mooie seizoen in stijl af te sluiten. Zoals u begrijpt zijn de kansen om te promoveren door deze nederlaag heel miniem geworden. We hopen dat u er volgende week ook bij bent, als de ploeg af reist naar Rotterdam, om het daar op te nemen tegen Leonidas. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!