D.V.V.’09 1 – V.V. Zinkwegse Boys 1   2-4 (1-0)

1-0  Jeroen Springvloet-Dubbeld

2-2  Ries van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Esli van Eekelen(Jurgen van Bergen), Johan de Waal, Jasper Maliepaard(Boudewijn van Nieuwenhuijzen), Frank den Hengst, Glenn Melissant, Ries van den Boogert, Jurre Toes, Ramon de Man, Joris Brooshooft(Bart-Jelle van Dam), Jeroen Springvloet-Dubbeld

In het inhaalweekend van 4 maart moet DVV’09 aantreden tegen koploper Zinkwegse Boys. De mannen uit Zinkweg zijn de onbetwiste koploper in de 4e klasse G. De ploeg heeft nog niet verloren dit seizoen en heeft een comfortabele voorsprong van acht punten op de directe achtervolgers DVV’09 en Oud-Beijerland. Bij winst vandaag, kunnen de champagne flessen al voorzichtig ontkurkt worden. DVV’09 zal er deze middag alles aan doen om de koploper pijn te doen en zo te proberen de competitie weer iets spannender te maken. In de uitwedstrijd werd onterecht met 2-1 verloren en een ieder zint op revanche.

DVV kwam ontzettend goed uit de startblokken deze middag. Dit in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden. De tegenstander werd gelijk bij de keel gegrepen en dit resulteerde in een flink aantal corners. Inzetten van Toes en van den Boogert konden maar ternauwernood weggewerkt worden. De thuisploeg was op dit moment heer en meester en een vroege voorsprong was verdiend geweest. In het kwartier wat hierop volgde werd het wat onvriendelijker. Er werd hierbij een flink aantal gele kaarten uitgedeeld. Zinkweg kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt en een aantal hoekschoppen. De grootste kans tot dan toe kwam op naam van Brooshooft. Na een razendsnelle omschakeling wordt hij door Toes alleen voor de keeper gezet, maar met een uitstekende redding voorkomt de doelman een zeker lijkend doelpunt. In de 40e minuut ontsierde de wedstrijd zich door een grove overtreding van aanvaller van Zuuren op de benen van Brooshooft. De scheidsrechter toonde direct de rode kaart en de jonge aanvaller mag van geluk spreken dat hij verder kon voetballen. Deze van Zuuren was geen onbekende voor DVV, want ook in de uitwedstrijd liet hij zich al van zijn duistere kant zien. Nog geen minuut na dit moment komt DVV op een 1-0 voorsprong. Springvloet-Dubbeld wordt vanaf de zijkant ingespeeld, met zijn rug naar het doel draait hij knap weg en haalt doeltreffend uit met zijn sterke linkerbeen. Vlak voor rust weet de ploeg van John Kleijn nog een serie vrije trappen en corners te doorstaan en wordt met een verdiende voorsprong gerust.

De openingsfase van de tweede helft is tumultueus. Al binnen het kwartier krijgt een middenvelder van Zinkweg zijn tweede gele kaart en moet de ploeg verder met twee man minder. Dit lijkt gesneden koek voor de Dirkslanders. De ploeg uit de Hoeksche Waard moet met een ondertal nog zien te scoren, waarbij DVV de poort gesloten kan houden en wachten op het moment om de wedstrijd te beslissen. Een prachtig en logisch scenario, maar helaas zou dit vanmiddag anders verlopen. In de 61e minuut kort na de tweede rode kaart is het kantelpunt van de wedstrijd. Een niet al te slimme overtreding betekent een vrije trap voor Zinkweg. De bal wordt door de speler voor het doel geslingerd en eindigt in één keer op onfortuinlijke wijze tegen de touwen. Hiermee wordt de koploper volledig in de kaart gespeeld. De ploeg gaat achterover lonen en weet op knappe wijze de defensie gesloten te houden. DVV heeft hier veel moeite mee en lukt het niet om de ruimtes te benutten. Zes minuten later valt zelfs de 1-2. Er werd wederom veel te naïef verdedigd, waarbij een aanvaller achter het standbeen langs Hanenberg weet te passeren. DVV voelt dat het zich aan haar stand verplicht is om hier de driepunter binnen te slepen en gooit alles op de aanval. In de 72e minuut is het Springvloet-Dubbeld die na een mooie actie, vd Boogert bereikt op de rand van het zestienmetergebied. Met een fraaie knal brengt hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Er op en erover zou je nu verwachten, maar het tegenovergestelde is waar. In de 81e minuut komt Zinkweg op zeer onsportieve wijze op een 2-3 voorsprong. Een bal wordt uitgespeeld door de Dirkslanders vanwege een blessure, de ingooi wordt niet teruggeven en binnen mum van tijd ligt bal achter de ontgoochelde Hanenberg. Natuurlijk is het onsportief, maar ook naïef, want zo’n tegenstander moet bij de eerste beste balaanname over de reclameborden liggen. In de 88e minuut pareert de doelman van Zinkweg op fraaie wijze nog een mooi afstandsschot van de Man en slaagt DVV er niet meer in de gelijkmaker te forceren. In blessuretijd moet de gifbeker nog helemaal leeg, wanneer de spits met een knappe treffer zijn klasse toont.

De verslagenheid in de kleedkamer bij DVV’09 is groot. Iedereen realiseert dat dit de kans was om de koploper pijn te doen. Zo’n wedstrijd werpt toch een schaduw over je weekend, waarbij een ieder zal moeten overdenken wat zijn rol is geweest in dit geheel. Namelijk winnen doen we met zijn allen, maar ook zeker verliezen. We mogen trots zijn op de positie waar we nu staan en wat we tot nu toe bereikt hebben. Echter prijzen worden pas aan de finish verdeeld, dus er zal alles aangedaan moeten worden om de komende wedstrijden te punten binnen te slepen. We moeten hier lering uit trekken en aanstaande dinsdag en donderdag zullen de koppies weer leeg moeten zijn en zal John Kleijn zijn mannen klaarstomen voor de kraker tegen Stellendam van as zaterdag. De aftrap is om 14.30. We hopen weer op veel steun van het publiek.