DVV’09 EN MELISSANT KOMEN NIET VERDER DAN GELIJKSPEL

Zaterdag 29 april 2017

DVV’09 1 – V.V. Melissant 1   1-1 (0-1)

1-1 Jasper Maliepaard

Opstelling: Dennis van der Velde, Wouter Lodder, Niels de Jong(Nick Jongejan), Dirc van den Boogert(Bart-Jelle van Dam), Jelle Nieuwland, Marco Koese, Johan de Waal, Jurre Toes(Matthijs Krijger), Ramon de Man, Jeroen Springvloet-Dubbeld, Jasper Maliepaard

Voorafgaand aan het duel tegen Melissant gingen de gedachten terug naar de voor DVV’09 desastreus verlopen uitwedstrijd van eind vorig jaar. Het team van trainer Ozkan Dabak liet zien uitstekend te kunnen voetballen in de ruimte die men toen kreeg van de Dirkslanders. De ploeg van John Kleijn is dus gewaarschuwd en kan een nieuwe nederlaag in de strijd om nacompetitie zeker niet gebruiken. De verschillen in de kop van de ranglijst zijn klein, waarbij maar liefst zes ploegen nog strijden om promotie.

In de eerste helft wordt de thuisploeg met name op duelkracht afgetroefd door de mannen uit Melissant. Ook worden veel tweede ballen niet gewonnen, waardoor er een aantal dreigende situaties ontstaan voor het Dirkslandse doel. In de 20e minuut is er de eerste grote kans voor Melissant. Een rappe aanvaller onderbreekt de opbouw van DVV’09 en plots staan er drie oranjehemden oog in oog met doelman Van der Velde. Doordat de bal wat ongelukkig teruggelegd wordt, heeft de mede aanvaller geen andere mogelijkheid dan uit de draai te schieten. Dit doet hij ontzettend knap en hiermee lijkt Melissant op voorsprong te komen. Doelman Van der Velde laten zien van grote waarde te zijn voor zijn ploeg en met een katachtige reflex voorkomt hij een tegentreffer. In aanvallend opzicht kan DVV hier vrij weinig tegen overstellen. Een mogelijkheid lijkt te ontstaan, wanneer Springvloet-Dubbeld zich knap vrij speelt en De Man alleen voor de keeper zet. Helaas krijgt hij de bal net niet onder controle, waardoor deze mogelijkheid verloren gaat. Na ruim een half uur spelen krijgt Melissant loon na werken en wordt een prima uitgespeelde aanval bij de tweede paal binnengetikt. Beide ploegen komen in de eerste helft niet meer tot scoren en zo gaatDVV met een 0-1 achterstand de rust in.

Na de rust oogt de formatie van John Kleijn een stuk scherper. Er worden veel meer duels gewonnen, waardoor Melissant meer terug gedrongen wordt op eigen helft. Dit levert DVV een aantal corners en vrije trappen op, maar deze kunnen redelijk eenvoudig door de verdediging van Melissant verijdeld worden. Een Dirkslands doelpunt is broodnodig en na ruim een uur voetballen, gaat de thuisploeg 1 op 1 spelen achterin. Melissant heeft zichtbaar moeite met deze overtal situatie op het middenveld en beperkt zich tot het wegwerken van de bal, met de hoop op een gevaarlijke counter via één van de rappe aanvallers. Na een serie hoekschoppen is het een kwartier voor tijd raak voor DVV. Springvloet-Dubbeld mag een zelf verdiende hoekschop gaan trappen en deze wordt op zeer fraaie wijze binnengekopt door de hardwerkende Maliepaard. De thuisploeg wil meer en gaat op zoek naar de winnende treffer, maar weet geen doelrijpe kansen meer te creëren. Melissant daarentegen krijgt in de tegenstoot nog twee grote kansen. Eerst gaat één van de aanvallers alleen op Van der Velde af, maar heeft geen overzicht en schiet de bal in het zijnet. En in de slotseconde wordt er uit een hoekschop nog een bal op de lat gekopt. Zo mag DVV’09 over de hele wedstrijd gezien, zeker niet mopperen over dit gelijke spel.

De uitslagen op de andere velden waren wederomniet ongunstig, waardoor er in de kop van de ranglijst niet veel veranderd en er een spectaculaire ontknoping wacht in de 4e klasse G. Volgende week wacht DVV’09 het treffen met de andere buurman Herkingen’55. En zal er weer alles aangedaan worden om de belangrijke drie punten mee te nemen naar de Philipshoofjesweg. We hopen op de steun van het publiek!