Oud-Beijerland 1 – DVV’09 1   0-1 (0-1)?

Doelpunten:

0-1 Jurre Toes?

Opstelling: Dennis van der VeldeEsli van Eekelen, Patrick van der Velde, Dirc van den Boogert, Boudewijn van Nieuwenhuijzen(Wouter Lodder), Glenn Melissant(Bart-Jelle van Dam),Johan de Waal, Jurre ToesRamon de Man,Jeroen Springvloet-Dubbeld(Jurgen van Bergen), Jasper Maliepaard

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

DVV’09 leed vorige week tegen hekkensluiter SNS haar vierde nederlaag op rij. Er was dus duidelijk werk aan de winkel, een pittige opdracht voor John en Ruud om de mannen weer op scherp te krijgen. Door een toenemend aantal blessures was het flink puzzelen om de juiste man, op de juiste plaats te zetten. Aan het einde van de middag zal blijken of de puzzel compleet was en er geen stukjes ontbraken. De tegenstander Oud-Beijerland kent net als DVV’09 een wisselvallige start van 2017. Toch staan beide ploegen nog in de kopgroep van de ranglijst en bij een overwinning van de Dirkslanders, komt men in puntenaantal gelijk met Oud-Beijerland.

Het gras in Oud-Beijerland lag er strak en groen bij. Maar dit is niet verbazingwekkend, er werd onder zomerse omstandigheden namelijk gevoetbald op een hoofdveld met kunstgras. Een doorn in het oog van iedere échte voetballiefhebber. Al snel na het eerste fluitsignaal kreeg DVV een vrije trap te nemen ter hoogte van de dug-out van OSVDe wedstrijd was toen nog maar 20 seconden oud. Toes schaarde zich achter deze bal. Wat een mooie voorzet bij de tweede paal moest worden, werd door toedoen van de grabbelende keeper, omgezet in een doelpunt. Wat een start voor het geplaagde DVV. De resterende 95 minuten was voor de Dirkslandse supporters een genot om naar te kijken. Er werd geknokt voor elkaar en dat is wat we als Flakkeeënaars graag willen zien. De verdediging onder leiding van good-old P. vd Velde stond als een huis. Vd Boogert, van Nieuwenhuijzen en van Eekelen gaven hun tegenstanders geen centimeter ruimte, tot grote frustratie van de voorhoede. Ondanks het gecontroleerde spel van de Dirkslanders kon men toch nog wel een aantal kansen noteren. In de 24eminuut werd de hardwerkende de Man goed vrijgespeeld, maar zijn schot werd gered door de keeper. Kort daarna ging een geplaatst schot van Springvloet-Dubbeld maar net over. De thuisploeg kon daar geen echte grote kansen tegenover zetten. Wel was er nog een hachelijk moment voor het doel van DVV. Een aanvaller op links komt knap door, vervolgens geeft hij de bal hard en strak voor het doel. Gelukkig wordt deze bal door niemand aangeraakt en rolt hij aan de andere kant over de zijlijn. Zo wordt met een 0-1 voorsprong de rust bereikt.

Na de rust was het meer en meer tegenhouden voor de ploeg van John Kleijn. OSV kende een sterke fase en voerde de druk aanzienlijk op. Toch ondanks deze druk, zijn er echte geen grote kansen geweest voor de nummer drie van de ranglijst. Een gevaarlijk afstandsschot, waarbij doelman D. vd Velde met een katachtige reflex zijn doel schoon houdt, was eigenlijk de allergrootste kans.

Na 75 minuten moet van Nieuwenhuijzen met een ogenschijnlijk zware knieblessure het veld verlaten, een fikse tegenvaller voor hem, maar ook zeker voor het team. Maliepaard die al flink wat kilometers aan de rechtse kant heeft gemaakt, wordt twee linies naar achteren gehaald en vervuld zijn opdracht met verve.

DVV had zeker in de eindfase van de wedstrijd nog een aantal keer de mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. De grootste kans was er voor Melissant, maar hij ziet zijn inzet knap gered worden door de keeper van OSV. In de rebound was het nog Lodder die ternauwernood zijn punt tegen de bal krijgt, maar daardoor de richting in het schot ontbrak. Tien minuten voor tijd moet ook de moegestreden Springvloet-Dubbeld het veld verlaten. Diens invaller van Bergen, weet zicht vlak voor tijd nog knap vrij te spelen, helaas wordt ook zijn inzet door de keeper gered. In blessuretijd wordt duidelijk hoe ook het middenveld heeft gesleurd en gesjouwd deze middag. Aanvoerder de Waal, Toes en Melissant zaten overal tussen en laatst genoemde moest zich noodgedwongen door kramp laten vervangen. Ook in de laatste minuten weten de Dirkslanders stand te houden en mogen de driepunten meegenomen worden naar Flakkee

De puzzelstukjes van trainer John Kleijn vielen deze middag perfect in elkaar. Er stond een team wat vanaf de eerste tot de laatste minuut voor elkaar geknokt heeft. Dat is de basis van het voetbal en de basis voor een goed resultaat. En daar gaat het in deze fase van de competitie om. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen en alles ligt nog open. Met deze instelling en beleving zijn we voor niemand bang. De volgende wedstrijd is over twee weken uit bij NTVV. De aftrap is om 14.30