D.V.V.’09 1 – V.V. SNS 1   2-3 (2-0)

1-0  Mathijs Krijger

2-0  Ramon de Man

Opstelling: Dennis van der Velde, Esli van Eekelen, Johan de Waal, Jasper Maliepaard, Wouter Lodder(Rolf van Putten), Glenn Melissant(Nick Jongejan), Mathijs Krijger, Jurre Toes, Ramon de Man, Jeroen Springvloet-Dubbeld, Frank den Hengst

Na een week rust moet DVV’09 vandaag aantreden tegen hekkensluiter SNS. Resultaten uit het verleden spreken niet in het voordeel van de Dirkslanders. De ploeg uit Stad aan ’t Haringvliet is na de winterstop meer punten gaan pakken en wanneer er verloren wordt, is dat maar met minimale verschillen. Vorige week kwam de ploeg van Peter van Poortvliet knap terug van een 2-0 achterstand tegen RDM en wist toch een gelijkspel over de streep te trekken. De ploeg van John Kleijn is dus gewaarschuwd. De punten zijn hard nodig in Dirksland, om in eerste instantie de negatieve spiraal van de afgelopen weken te doorbreken. De mannen staan op scherp, dus het beloofd een mooie pot te worden.

Dat het een mooie middag zou worden, zag het in de eerste helft zeker naar uit. Er werd ontzettend scherp gestart, de duels werden gewonnen en al vroeg in de wedstrijd leverde dit een doelpunt op. Een werkelijk prachtige aanval wordt via de linkerkant opgezet, De Man houdt keurig het overzicht en bediend de goed meegelopen Krijger. Met een uiterst beheerst schot laat hij van Asperen kansloos. Een mooi begin voor DVV, maar ook zeker voor A-junior Krijger, die zijn eerste competitietreffer maakt in het eerste elftal. SNS weet nagenoeg geen kansen te creëren en de thuisploeg gaat op jacht naar een tweede treffer. Deze komt er ook. Den Hengst zet goed door aan de rechterkant en met een afgemeten voorzet bediend hij de Man, die knap afrond en zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zet.

DVV krijgt voor rust kans op meer, maar een aantal keer worden de verkeerde keuzes gemaakt voor het doel, waardoor de marge beperkt blijft tot twee doelpunten. In de 42e blaast de scheidsrechter voor de rust, vanwege een hoofdblessure aan Stadse zijde. De scheidsrechter geeft aan dat hij SNS een penalty had moeten geven, maar helaas een fout heeft gemaakt. Door DVV wordt hem op het hart gedrukt dit niet goed te maken in de tweede helft en hij beloofd dit niet te doen.

Wat er in de rust gebeurd is, is een groot raadsel. Er komt een uiterst inspiratieloos DVV uit de kleedkamers. Er wordt werkelijk geen één duel gewonnen, laat staan een tweede bal. Over alle linies ziet het er dramatisch uit en je laat je eigen vrijwillig naar de slachtbank leiden. Bij het eerste Stadse doelpunt kan nog gezegd worden dat de penalty een goedmakertje is van de scheidsrechter. En dat is het ook. Een bal in het gezicht wordt beoordeeld als een te hoog geheven been en de bal wordt op de stip gelegd. Deze wordt feilloos benut. De tweede Stadse treffer heeft DVV volledig aan zichzelf te wijten. Een onhandige overtreding, betekent weer een penalty en ditmaal zeker terecht en ook deze wordt tegen de touwen geschoten. Nog geen minuut later, wordt door dramatisch verdedigen ook nog de 3e tegentreffer geïncasseerd en heb je binnen 10 minuten een comfortabele voorsprong van twee doelpunten weg gegeven. De rest van de tweede helft is het schrijven niet waard. Je hebt geen moment het gevoel, dat er nog wat te halen valt. We laten het gewoon met zijn allen gebeuren. Maar door alles te steken op de wanprestatie van DVV doe je SNS tekort. Want zij hebben wel laten zien met beperkte middelen, te blijven knokken en vanuit geslagen positie toch nog een overwinning over de streep te trekken.

Er is werk aan de winkel in Dirksland. Iedereen kan zich dit aanrekenen, want dit kan en mag niet gebeuren. Een wedstrijd duurt nog altijd 90 minuten en geen 45. De basis van voetbal is, een hele wedstrijd blijven knokken. Daar hoef je helemaal niet goed voor te kunnen voetballen. Juist door vechtlust en mentaliteit kun je boven jezelf uitstijgen. Doe je dit niet, dan speel je onder je niveau en zal verbetering uitblijven. We gaan er met zijn allen weer de schouders onder zetten, wat moed verloren is al verloren. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Oud-Beijerland. Een ieder weet wat zich te doen staat. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week.