D.V.V.’09 1 – R.K.V.V. FIOS 1   1-3 (1-2)

1-1  Jurre Toes

Opstelling: Dennis van der Velde, Esli van Eekelen(Nick Jongejan), Jeroen Springvloet-Dubbeld, Dirc van den Boogert, Wouter Lodder, Glenn Melissant, Frank den Hengst(Mathijs Krijger), Johan de Waal, Jurre Toes, Ramon de Man, Joris Brooshooft(Bart-Jelle van Dam)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit zijn hier te vinden.

Na de ontluisterende nederlaag van vorige week tegen Stellendam, moest vandaag tegen FIOS de rug weer gerecht worden door de mannen van John Kleijn. De ploeg uit Achthuizen presteert wat wisselvallig dit seizoen, maar heeft een aantal individueel goede spelers die uit het niets het verschil kunnen maken. DVV’09 is dus gewaarschuwd.

Net als vorige week start DVV voortvarend aan de wedstrijd. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander en iedereen heeft het gevoel dat een overwinning er vanmiddag wel in moet zitten. Maar in de 15e minuut gebeurt het tegenovergestelde en komt FIOS uit het niets op voorsprong. Een corner wordt door de lange verdediger binnengekopt en zo kijk de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan. Het spel golft hierna wat op en neer, waarbij beide keepers een aantal keer handelend moeten optreden. In de 26e minuut mag Toes schuin voor het vijandelijke doel een vrije trap nemen. Deze gevaarlijk indraaiende vrije trap wordt door de doelman ongelukkig verwerkt, waardoor de bal uiteindelijk de lijn passeert en DVV weer op gelijke hoogte komt. De thuisploeg wil hierna doorzetten, maar net als in de afgelopen weken ontbreekt het aan creativiteit om kansen te creëren. Daarnaast moet gezegd worden dat FIOS uiterst efficiënt om gaat met de geboden kansen. Zo wordt na ruim een half uur spelen ongelukkig de bal verspeeld bij DVV. De gasten schakelen razend snel en na een goed uitgespeelde aanval staat de 1-2 op het scorebord. Weer een teleurstelling die de Dirkslanders te boven moeten zien komen. Vlak voor de rust lijkt dit ook te gebeuren, wanneer Den Hengst alleen op de keeper wordt afgestuurd. Hij tikt de bal er subtiel langs, maar met een uiterst schandalige en grove overtreding, wordt hij finaal afgezaagd door de doelman. Den Hengst moet zich kort hierna laten wisselen en laten we hopen dat de schade meevalt, hij had hier net zo goed zijn benen kunnen breken. Tot verbazing van een ieder die aanwezig is, krijgt de keeper slechts geel. Donkerrood en een zware schorsing was hier op zijn plaats geweest.

Na de rust gaat DVV op jacht naar de gelijkmaker. Deze lijkt al snel te vallen, nadat een afvallende bal voor de voeten komt van vd Boogert, zijn inzet eindigt helaas in het zijnet. Ook in de tweede helft moet gezegd worden, dat DVV haar stinkende best doet, maar het wil in deze fase gewoon niet lukken. Aanvallende acties slagen niet, ballen worden slordig gespeeld, het is het allemaal net niet. DVV krijgt nog één hele grote mogelijkheid in de persoon van Toes. Hij komt schuin voor het doel oog in oog met de doelman, maar ziet zijn inzet voorlangs verdwijnen. In de 80e minuut wordt balverlies door FIOS weer keihard afgestraft en is de wedstrijd met 1-3 beslist.

De ploeg van John Kleijn zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Waar in de eerste seizoenshelft de ballen net goed vielen, vallen ze nu net verkeerd. Het belangrijkste voor dit moment is dat DVV’09 terug gaat naar de basis. Je merkt dat de hoge klassering toch wel wat druk meebrengt voor een aantal jongens. Dit is aan het spel goed te zien. Voor de komende weken is het belangrijk om dit los te laten en gewoon weer lekker te gaan voetballen. Aan het einde van de rit, zien we wel waar het schip strand. Volgende week is een vrij weekend voor DVV’09. Op 1 april komt SNS op bezoek.