Zaterdag 11 maart 2017

V.V. Stellendam 1 – D.V.V.’09 1   5-1 (3-1)

1-1  Johan de Waal

Opstelling: Jordy Hanenberg, Jasper Maliepaard, Jeroen Springvloet-Dubbeld, Dirc van den Boogert, Wouter Lodder, Glenn Melissant, Ries van den Boogert(Esli van Eekelen), Johan de Waal, Jurre Toes, Ramon de Man, Joris Brooshooft

Er werd vol verwachting uitgekeken naar de wedstrijd tegen Stellendam. Na de gevoelige nederlaag van vorige week tegen Zinkwegse Boys, was dit de kans om te laten zien waartoe DVV’09 in staat is.

Hoe anders zou het deze middag lopen. Een wedstrijd waarbij iedereen volledig door de ondergrens heen zakte en het veld met het schaamrood op kaken werd verlaten. Kortom een zaterdag om snel te vergeten.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek het nog ergens op. DVV zette druk op Stellendam en mocht een aantal hoekschoppen nemen, die helaas niks opleverden. Maar na nog geen kwartier voetballen viel het doelpunt aan de andere kant. Een afvallende bal komt na een bloksituatie in het strafschopgebied voor de voeten van een Stellendammer die niet nadenkt en Hanenberg kansloos laat. Halverwege de eerste helft is het aanvoerder de Waal die met een knappe kopbal uit een corner wat terug doet voor DVV, maar daar is ook alles mee gezegd. Door miscommunicaties en half ballen wegwerken kijkt DVV in de rust tegen een 3-1 achterstand aan.

In de eerste twintig minuten na rust doet DVV er alles aan om een doelpunt te forceren, maar is het simpelweg niet bij machte om ook maar één echte doelrijpe kans te creëren. In de 75e minuut wordt aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Een overtreding in het strafschopgebied van R. vd Boogert wordt terecht met een penalty bestraft. Deze wordt beheerst binnen geschoten en vlak voor tijd zou ook nog de 5-1 vallen.

Nogmaals een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende wacht de thuiswedstrijd tegen FIOS en zal DVV’09 karakter moeten tonen. Al meerdere malen dit seizoen heeft de formatie van John Kleijn laten zien dat het over vechtlust beschikt. Dit zal het toverwoord moeten zijn voor de resterende wedstrijden. Er zal voor iedere meter geknokt moeten. De aftrap zal zijn om 14.30, we hopen op de steun van het publiek, want juist in deze fase hebben we dat heel hard nodig.