V.V. Goudswaardse Boys 1 – D.V.V.’09 1 1-3 (1-2)?

0-2 Jurre Toes
1-3 Glenn Melissant

Opstelling: Dennis van der Velde, Esli van Eekelen, Jeroen Springvloet-Dubbeld, Jasper Maliepaard, Wouter Lodder(Delano van der Velde), Glenn Melissant, Ries van den Boogert, Frank den Hengst, Jurre Toes, Ramon de Man, Joris Brooshooft(Bart-Jelle van Dam)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de algehele afgelasting van vorige week, stond vandaag de altijd lastige uitwedstrijd bij Goudswaardse Boys op het programma. DVV’09 wist uit Goudswaard nog nooit de drie punten mee te nemen. De laatste overwinning was in het seizoen 2008-2009. DES’67 wist toen onder leiding van Sjaak van Bergen met 1-3 te winnen. De ploeg van Leo Tol staat op een verdienstelijke plaats in de subtop en zal vandaag proberen om de aansluiting met de bovenste ploegen te vinden. In de bespreking haalde John Kleijn de thuiswedstrijd tegen Goudswaard nog aan. Waar de ploeg met haar snelle buitenspelers verzuimde om voor de rust afstand te nemen van DVV’09. Na de thee herstelde DVV zich en werd er uiteindelijk met 3-0 gewonnen. Vandaag zal iedereen weer volledig scherp moeten zijn, om de volle drie punten mee te nemen naar Dirksland.

Op een uitstekende grasmat werd er om 14.30 afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. In het eerste kwartier was er van scherpte bij DVV niets te merken. De ploeg begon uiterst slap aan de wedstrijd. Zodoende kreeg de thuisploeg al na vijf minuten een uitlezen mogelijkheid om de score te openen. Twee aanvallers verschijnen volledig vrij voor het doel van vd Velde, maar begrijpen elkaar verkeerd waardoor de bal uiteindelijk voorlangs hobbelt. Goudswaard blijft het eerste kwartier gevaarlijk via een flink aantal corners, maar doelrijpe kansen levert het niet op. Hierna kruipt DVV wat meer uit haar schulp en komt er wat meer dreiging vanaf de flanken. Na een half uur spelen worden de Dirkslanders in het zadel geholpen. De Man snijdt na een mooie actie het strafschopgebied binnen en wordt onreglementair hard tegen de vlakte gewerkt. De scheidsrechter kan niet anders dan naar de stip wijzen en een gele kaart voor de middenvelder van Goudswaard. Dit was al zijn tweede prent van de middag en zo moet de ploeg ruim een helft met tien man verder. Achter de bal schaart zich Springvloet-Dubbeld en met zijn krachtige linker laat hij de doelman volledig kansloos. Met deze voorsprong op zak gaat DVV op zoek naar meer. Na 35 minuten spelen krijgt Brooshooft na een mooie aanval hier de uitgelezen mogelijkheid voor, maar zijn inzet wordt op knappe wijze gered door de keeper. Een paar minuten voor rust valt uiteindelijk toch de tweede treffer. Via Brooshooft en Den Hengst komt de bal terecht bij Toes. Die met een prachtig geplaatst schot in de verre bovenhoek zijn ploeg op een 0-2 voorsprong schiet. Terwijl de supporters al onderweg zijn naar de kantine krijgt DVV toch nog een domper te verwerken. Een ongelukkig moment achterin wordt door de spits van Goudswaard keihard afgestraft. Ook deze bal verdwijnt in de bovenhoek, waarbij vd Velde volledig kansloos is.

In de rust laat John Kleijn zijn onvrede merken over de late tegentreffer en gebruikt dit om zijn ploeg scherp aan de tweede helft te laten beginnen. De tweede 45 minuten waren een stuk minder enerverend dan de eerste. DVV kreeg ontzettend veel ruimte voorin om de wedstrijd in het slot te gooien, maar slaagde hier niet in. Vaak was de laatste bal niet goed of werd er voor de verkeerde oplossing gekozen. En wat gebeurt er als je zelf niet scoort? Juist, dan valt hij vaak aan de andere kant. Deze gedachte spookte door het hoofd van menig DVV supporter, maar gelukkig ging deze voetbalwet vandaag niet op. In de 75e minuut kreeg Goudswaard nog wel een dot van een kans op de gelijkmaker. Een aanvaller kan alleen op het doel van DVV af. Maar de uiterst geconcentreerde en betrouwbare goalie van DVV’09 staat op de juiste plek om de inzet te keren. Vlak voor tijd staat de uitstekend ingevallen A-junior van Dam aan de basis van de derde Dirkslandse treffer. Hij houdt keurig het overzicht en legt de bal terug op de ingelopen Melissant. Met een bekeken schuiver maakt hij aan alle onzekerheid een einde en zorgt ervoor dat de drie punten mee gaan naar Dirksland. Ook de complimenten voor A-junior vd Velde die er met een voortreffelijk competitiedebuut voor gezorgd heeft dat de linksbuiten niet meer in het spel is voorgekomen.

Met deze knappe overwinning op zak kan er met alle vertrouwen toegewerkt worden naar de clash met Zinkwegse Boys. Op 4 maart komen de mannen uit Zinkweg op bezoek en zullen de messen door het team van John Kleijn worden geslepen. We hebben de steun van het publiek hier hard bij nodig!!
Volgende week wordt het programma van 28 januari ingehaald en heeft DVV’09 een vrij weekend.