5-1 Joris Broofshooft
6-1 Frank den Hengst

Opstelling: Dennis van der Velde, Esli van Eekelen, Jeroen Springvloet-Dubbeld(Boudewijn van Nieuwenhuijzen), Jasper Maliepaard, Wouter Lodder(Luc de Moed), Glenn Melissant(Dirc van den Boogert), Ries van den Boogert, Frank den Hengst, Jurre Toes, Ramon de Man, Joris Brooshooft

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

De eerste wedstrijd na de winterstop van DVV '09 stond volledig in het teken van ‘Op de bres tegen MS'. Robbert Westdijk is getroffen door MS en heeft de steun van een ieder nodig in zijn strijd tegen deze ziekte. Onze keeper Dennis van der Velde kwam met het geweldige idee om een benefietwedstrijd te organiseren voor zijn vriend. Dat dit tegen Flakkee georganiseerd kon worden maakte het nog specialer, aangezien Robbert een oud voetballer is van deze club. Alle complimenten voor deze goed georganiseerde dag, in de eerste plaats voor Dennis als initiatiefnemer voor deze actie maar ook zeker voor Robert de Jong, Sander Verseveldt, Marco van Nimwegen en Johnny Breur die deze gehele dag hebben ondersteunt. Uiteraard niet te vergeten, ook de complimenten aan de dames Ma Markwat, Wilma Smit en Jeanette van Zielst die alle toeschouwers verwelkomden bij de entree met een glimlach! Verder de complimenten aan alle andere vrijwilligers of donateurs die hun steentje bij hebben gedragen in de strijd tegen MS. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt welk bedrag we konden doneren aan het goede doel.

Natuurlijk moest er deze middag ook gevoetbald worden. Na het geweldige nieuws van onze aanvoerder Johan de Waal, ging John Kleijn van start met zijn tactische bespreking. Na een lange periode van rust stond er vandaag weer de eerste competitiewedstrijd van 2017 op het programma. Het zal voor een ieder weer wennen zijn, maar het aller belangrijkste is dat de taken worden uitgevoerd, dat is de basis voor een goed resultaat. Bij Flakkee is er ook een opvallende wijziging. Eelco vd Linde staat het komende half jaar voor de groep en zal zijn mannen zeker op scherp zetten voor de confrontatie met DVV’09. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.

Voor de aftrap werd Robbert Westdijk toegesproken door zijn vriend Dennis vd Velde. Het waren mooie woorden en maakte de nodige emoties los. Na het overhandigen van een bord, een shirtje voor zijn zoon en een dankwoord van Robbert, ging de wedstrijd van start.
In de eerste helft was duidelijk te zien dat iedereen er weer helemaal in moest komen na de winterstop. Het was rommelig en onrustig. Toch was DVV duidelijk de bovenliggende partij en kreeg het in de eerste vijftien minuten al zeker drie opgelegde kansen. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en kwam op zeer fraaie wijze tot stand. Via een opbouw van achteruit over verschillende schijven, kwam de bal terecht bij Brooshooft. Met een mooie actie legt hij de bal op een presenteerblaadje voor De Man, die de bal keurig binnenschuift. Lang kan er echter niet genoten worden van deze voorsprong. Bij een omschakelmoment, waarbij iedereen van DVV uit positie is, schakelt Flakkee razend snel via een rappe buitenspeler. Deze legt de bal strak voor en wordt simpel binnen getikt. Een aantal minuten na deze gelijkmaker komen de Dirkslanders goed weg, wanneer een doelpunt van Flakkee afgekeurd wordt vanwege buitenspel. Dit zorgt ervoor dat iedereen echt goed wakker is.
Toch is het DVV wat uiteindelijk met een 2-1 voorsprong de rust in zal gaan. Goede storend werk van Den Hengst zorgt ervoor dat hij de bal ontfutseld van de laatste man. Hij kan alleen op de doelman af, maar behoudt goed het overzicht en geeft De Man een niet te missen kans, die de bal vervolgens tegen de touwen schuift.

Na de rust wordt de wedstrijd binnen een paar minuten beslist door de thuisploeg. Al na 30 seconden is het vd Boogert die met een steekpass De Man allen voor de keeper zet. Deze blijft heel rustig, omspeelt de keeper en zorgt hiermee dat zijn hattrick compleet is. Maar hiermee is de koek nog niet op. Een paar minuten later wordt een strakke inspeelpass op Toes, door hem op zeer subtiele wijze verlengd en weer staat De Man oog in oog met de doelman. Ook deze keer passeert hij de keeper en zo zorgt de absolute uitblinker van de middag voor een comfortabele 4-1 voorsprong. De verdediging onder leiding van Springvloet-Dubbeld staat als een huis en komt deze middag niet meer in de problemen. De thuisploeg breidt de score nog wel uit. De 5-1 komt op naam van Brooshooft die keurig afrond op aangeven van De Man. En bij de laatste treffer van de middag, gaan Toes en Den Hengst samen op de keeper af, eerstgenoemde gunt de treffer aan Den Hengst en zo wordt het uiteindelijk een dik verdiende 6-1 overwinning. Alle complimenten voor de aanvallers die elkaar in deze wedstrijd een doelpunt gunden.

Na de wedstrijd wordt deze overweldigende dag afgesloten in de kantine. Nadat Flakkee zelf als club ook nog een mooie flinke donatie had gedaan kon Johnny Breur na de loterij het ongelofelijke bedrag van €3086,- bekend maken. De dankwoorden van Robbert en zijn vader zijn zeer emotioneel. Dit was een dag waren we als Dirkslanders heel trots op mogen zijn. Wat is het een groot goed, dat we zo voor onze naasten mogen zorgen. Als dit de voorbode is voor een succesvol, maar bovenal gezond en gezegend 2017, dan staan er in Dirksland nog mooie dingen te gebeuren.

Volgende week speelt DVV’09 de uitwedstrijd bij RDM in Rotterdam. De aftrap is om 14.00!! We hopen weer velen van jullie te mogen verwelkomen.