JO10-1 speelt internationaal toernooi bij KSK Steenbrugge .

29 maart 2024 16:00

Vanmorgen vroeg vertrokken met 39 man na het mooie Brugge. Met onze jo10 spelen we een internationaal toernooi bij KSK Steenbrugge .

DAG 1

Om kwart voor 7 stond iedereen paraat en kregen de spelers een nieuw vestje . Dank aan onze sponsors die dit mogelijk gemaakt hebben. Verpak de Jong, Willy de Vos Hypotheken, Schildersbedrijf Bazen en mesu en partners
Vorig jaar heerlijk in het zonnetje gezeten maar vandaag helaas vandaag veel regen.

Na aankomst , een warming up, en teambespreking zijn we klaar voor de eerste wedstrijd. ASW Jo11 is de tegenstander en wat waren die jongens groot. Na een snelle achterstand beten wij ons steeds beter vast in de tegenstander . Door een paar goede reddingen van Bruce blijven we in de wedstrijd. Na 10 minuten gaan we beter spelen.
Onze kleinste man Jonah won zijn duels op het middenveld terwijl zijn tegenstander een halve meter groter was. Uiteindelijk 2-0 verlies.

De tweede wedstrijd was tegen de thuis ploeg. Heel snel op voorsprong . Daan en Roan in vorm met beide 2 goals. Evy stond haar dametje achterin en gaf niets weg. Na 20 minuten spelen 7-0 winst. Is de weg omhoog gevonden?

De derde wedstrijd was tegen RC Epernay Champagne onder de 11 . Een spannende pot waarbij het lang 0-0 bleef . Yazan en Xavi streden in de verdediging en vlogen langs de flanken maar helaas vielen de goals aan de andere kant 0-2 verlies.

De 4 de pot was tegen RC arpajonnais we komen snel 1-0 achter. Na ontzettend hard werken maakten we 1-1 . De wedstrijd kon beide kanten op maar helaas viel in de laatste minuten de 1-2 en verloren we deze wedstrijd.De volgende wedstrijd was tegen US Lenquin u11 snel 1-0 achter , door hard werken en het uitstekende verdedigen van Noud bleef het lang 0-1 door een goede goal van Liz werd het 1-1.

De laatste wedstrijd van vandaag was tegen de nummer 2 Daring Brugge… een pot die beide kanten op zou kunnen maar helaas waren onze dames en heren vermoeid en hadden we een snelle 3-0 achterstand. Lars en Boaz vochten voor elke meter op het middenveld en gaven mooie pasjes aan onze aanvallers. We kwamen tot 3-2 terug en kansen op een gelijkspel maar helaas niet gelukt .

Daarna met zijn allen naar het hostel waar heerlijke pizza’s en wat drankjes voor de jeugd en de ouders genuttigd gaan worden.
Trots op onze dames en heren en natuurlijk onze fantastische ouders en supporters ! Voor het eerst 8 tegen 8 tegen top tegenstanders.

DAG 2

Na een gezellige avond en een goede nachtrust zaten de dames en heren om 09.00 scherp aan het ontbijt . Na een stevige maaltijd vertrekken we van uit ons mooie hostel weer naar KSK Steenbrugge voor de finaledag van het toernooi. Op de finale dag speel je potjes van 2x 20 minuten.

De eerste wedstrijd was tegen het Engelse CF Argyle FC. En wat een ontzettend spannende wedstrijd. Hard gewerkt en heel veel kansen gecreëerd. Helaas was het geluk niet aan onze zijde . Ballen op de paal, vrije trap afgekeurd en veel reddingen van de keeper konden wij het doel niet vinden. Onze Engelse vrienden wisten dit wel 1 x te doen. Helaas 1-0 verlies. Een hele goede leerschool tegen een oudere tegenstander die het fysieke spelletje een stuk beter beheerste. Maar wat zijn we trots hoe onze kleintjes het gedaan hebben.

Onze laatste wedstrijd van de dag is tegen KSK Steenbrugge Jo11 …. En wat een thriller van een wedstrijd is dit geworden. Na mooie aanvallen van zowel ons als de tegenstander bleef het ontzettend lang spannend. Wij namen steeds meer het initiatief en kregen kans op kans maar hij wilde er weer niet in… het zal toch nog niet zo zijn dat we ook deze wedstrijd het deksel op onze neus krijgen ? Maar gelukkig in de laatste minuten maken we de 1-0 en sluiten wij onder luid gejuich van de spelers en supporters dit toernooi af met een winstpartij.

Daarna kregen alle spelers een mooie medaille en hebben we dit mooie weekend afgesloten bij de MAC Donalds.