v.v. Hardinxveld 1 – DVV‘09 1   3-2 (1-1)

0-1 Joost van der Veer

3-2 Joost van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Ezra de Jong (Joost van den Boogert), Delano van der Velde, Mitchel Tdlohreg (Johan de Waal), Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart (Ries van den Boogert), Bart Jelle van Dam (Ramon de Man), Julian de Geus (Glenn Melissant), Joost van der Veer, Jurgen van Bergen.

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na in de 1e ronde van de nacompetitie gewonnen te hebben van Luctor Heinkenszand, mocht DVV op zaterdag 3 juni aantreden tegen v.v. Hardinxveld voor de 2e ronde van de nacompetitie. Onder fantastische omstandigheden kon worden afgetrapt voor een mooie pot voetbal.

Binnen een paar minuten is DVV voor de eerste keer gevaarlijk. Van der Veer wordt op de rand van de zestien onreglementair tegen de grond geholpen. De daaruit voortkomende vrije trap levert helaas weinig gevaar op. Hardinxveld graaft zich diep in en hoopt via de counter gevaarlijk te worden. Dit lukt een aantal keer en het is aan keeper Hanenberg te danken dat zijn ploeg nog niet op achterstand staat. Het is duidelijk dat DVV de zware wedstrijd van afgelopen dinsdag nog in de benen heeft zitten, de échte scherpte en échte fitheid ontbreekt waardoor Hardinxveld net een stapje eerder is. Na 35 minuten spelen is het toch DVV dat de voorsprong neemt. Een prachtige individuele actie van van der Veer wordt bekroond met een fraai afstandsschot, 0-1. Hardinxveld lijkt het even kwijt, want direct na de goal ontstaat een kans voor van Bergen. Hij ziet zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Vlak voor rust valt dan toch de gelijkmaker. De aanval van Hardinxveld lijkt afgeslagen, maar een niet goed verwerkte bal valt voor de voeten van de linksbuiten, welke de bal onberispelijk in de goal schiet. Een fikse tegenvaller voor DVV om op deze wijze de rust in te gaan.

Na rust zien we een ongewijzigd spelbeeld. DVV heeft de bal en Hardinxveld zakt in om vervolgens via counters gevaarlijk te worden. De ploeg beschikt over een aantal behendige spelers die het de ploeg uit Dirksland vrij lastig maken. Net op het moment dat DVV aanspraak lijkt te maken op een voorsprong, gebeurt precies het omgekeerde. Een lange bal van Hardinxveld wordt door keeper Hanenberg tegen een aanvaller aangeschoten. Via deze speler belandt de bal, ruim in buitenspelpositie, bij de spits van Hardinxveld. De spits legt de bal breed en wordt binnen geschoten voor de 2-1 voorsprong van de thuisploeg. Het overduidelijke buitenspel leidt tot onbegrip bij alles en iedereen van DVV en een dag later wijzen de beelden uit dat dit onbegrip op waarheid berust. Helaas besluit de scheidsrechter het doelpunt goed te keuren, iets wat een kantelpunt in deze wedstrijd is. DVV gaat wat opportunistischer spelen en dat komt Hardinxveld maar wat goed uit. In de 75e minuut wordt een goed lopende aanval binnen geschoten door de spits van Hardinxveld, 3-1. DVV zet nog één keer aan en in de 85e minuut krijgt de ploeg zelfs een makkelijk gegeven strafschop. J. van den Boogert zorgt voor de aansluitingstreffer. Het geloof bij de Dirkslanders is terug en er volgen nog spannende minuten. In de allerlaatste minuut krijgt van Bergen in de zestien een duw in zijn rug. Wederom wijst de scheidsrechter naar de stip. Weer schaart J. van den Boogert zich achter de bal, maar met een reflex weet de keeper zijn inzet te pareren. In het restant van de wedstrijd wordt niet meer gescoord, eindstand 3-2.

Zo eindigt het seizoen voor de ploeg van trainer John Kleijn heel abrupt. Vandaag mocht het helaas niet zo zijn. Een seizoen dat begon met de doelstelling ‘handhaving’ is uitgelopen op een toetje met de nacompetitie. Waar de afgelopen 24 uur met name teleurstelling overheerste, mogen we nu met zijn allen terugkijken op een geslaagd seizoen. Het groeiende aantal supporters en de wisselwerking met de spelers rondom wedstrijden was een genot voor iedereen. Wij hebben genoten van jullie passie langs de lijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we die steun ook komend jaar weer keihard nodig hebben om de ingeslagen weg samen te vervolgen. Voor nu willen wij jullie ontzettend bedanken voor alle support dit seizoen. Zonder vrijwilligers, supporters, staf en bovenal de club had dit niet mogelijk geweest. Nogmaals bedankt! Voor nu, geniet van jullie vakantie en dan hopen wij jullie in goede gezondheid het volgende seizoen weer langs de lijn te zien.