DVV’09 1 – v.v. Kruiningen 1     4-2 (2-2)

3-2       Bart Jelle van Dam

4-2       Rolf van Putten

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchel Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Yannick Lugthart, Joost van der Veer, Bart Jelle van Dam(Johan de Waal),  Jurgen van Bergen(Rolf van Putten), Julian de Geus(Joost van den Boogert)

Foto’s van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop moest DVV’09 het opnemen tegen het stugge Kruiningen. De Zeeuwen geven relatief weinig goals weg en hebben het al veel tegenstanders knap lastig gemaakt. Met name de overwinning op MOC’17 één van de beste uit de afdeling springt in het oog. Een goed resultaat is voor de Dirkslanders vandaag heel belangrijk en dit had trainer John Kleijn zijn mannen duidelijk op het hart gedrukt.

De supporters hadden nog maar net hun plekje gevonden of waren zelfs nog onderweg om koffie te halen en de 0-1 lag al tegen de touwen. Balverlies wordt met een mooie steekpass keihard afgestraft en DVV kijkt al vroeg tegen een achterstand aan. Het bleek het startsein te zijn voor een rommelige eerste helft, waarin het spel op en neer golfde. De thuisploeg bijt al snel van zich af en komt in de 10e minuut met een antwoord. In de omschakeling wordt van Bergen door de Berg weggestuurd en geen tegenstander die hem meer bij houdt. Zijn strakke lage voorzet wordt onder druk van, van Dam door een verdediger achter zijn eigen doelman gewerkt. DVV laat in deze eerste helft al wel zien dat het voetballend de betere ploeg is en Kruiningen het met name moet hebben van de lange bal en standaardsituaties. Uit zo’n moment slagen de Zeeuwen erin toch weer op voorsprong te komen. Na een vrije trap wordt het kopduel verloren en de bal doorgekopt het strafschopgebied in, waar een vrijstaande aanvaller de 1-2 op het scorebord zet. Er ontstaat geen paniek en DVV gaat op jacht naar de gelijkmaker in het besef dat een overwinning vandaag zeker te halen is. Via vd Veer is er van dichtbij al bijna snel een antwoord, maar zijn poging gaat over. Na een overtreding op van Dam, net buiten het strapschop gebied krijgt de thuisploeg een vrije trap. Boshoven schaart zich achter deze bal en schiet hem zuiver, achter de aan de grond genagelde keeper (2-2). De wedstrijd blijft op en neer golven en claimt Kruiningen een rode kaart na een vermeende overtreding van doelman Hanenberg op een aanvaller. Doordat er nog verdedigers meeliepen, oordeelde de scheidsrechter het moment niet als doorgebroken speler en bleef het bij geel. Een paar minuten later gaat de bal uiteindelijk wel op de stip na licht vasthouden en neigt dit naar een goedmakertje aan het adres van Kruiningen. Doelman Hanenberg keert de penalty op zeer fraaie wijze en voorkomt een nieuwe achterstand van zijn ploeg. Nadat vd Veer na een fraaie actie nog de lat weet te raken, vind de scheidsrechter het na een tumultueuze eerste helft tijd voor een bakje thee.

Na de rust een heel ander spelbeeld. DVV is hierin de bovenliggende partij en dwingt Kruiningen terug op eigen helft. De Dirkslanders moesten hier lang het geduld bewaren en werden twee treffers afgekeurd vanwege buitenspel. In de 75e minuut mag van Dam een vrije trap nemen op een heerlijke plek. Maar de manier waarop hij de bal binnenschiet is van grote klasse en is de voorsprong eindelijk een feit. Kort hierna maakt van Putten in de scrimmage aan alle onzekerheid een einde en frommelt de 4-2 binnen. De score had in het verloop van de wedstrijd nog hoger uit kunnen vallen, maar de bleef de marge tot het laatste fluitsignaal op twee treffers.

Een heerlijke, maar bovenal zeer belangrijke overwinning voor DVV’09. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop en de ploeg van John Kleijn blijft lekker meedraaien in de 3e klasse. In het nieuwe jaar hopen we u weer te verwelkomen en zal er op 21 januari weer gestart worden met een thuiswedstrijd tegen Kogelvangers. Bedankt voor de support, alvast fijne dagen en tot volgend jaar.