Zaterdag 11 maart 2023

DJS 1 – DVV’09 1   1-0 (0-0)

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg (Ramon de Man), Delano van der Velde, Mitchel Tdlohreg, Joeri Boshoven (Joost van den Boogert), Jurre Toes, Yannick Lugthart, Joost van der Veer, Julian de Geus, Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen (Jens Mastenbroek)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na een week vol regen en nattigheid brak op zaterdagochtend de zon door. Op het programma stond de derby tussen DVV en DJS, respectievelijk 3e en 4e op de ranglijst. Dat dit affiche in deze fase van het seizoen weer eens op het programma stond was te merken aan de massaal toegestroomde supporters die getuige waren van sfeeracties van beide clubs voorafgaand aan de wedstrijd. Nadat de rook was opgetrokken kon afgetrapt worden.

Vanaf minuut één is duidelijk dat dit voetbaltechnisch geen mooie wedstrijd gaat worden. Beide ploegen verzanden in het spelen van lange ballen en veel fysieke duels. De thuisploeg pakt dit in de beginfase het best op. Na de afvallende bal wordt vrijwel direct één van de snelle mensen voorin weggestuurd en dit levert een aantal kansrijke situaties op. Het is de verdediging van DVV die een treffer weet te voorkomen. Naar mate de eerste helft vordert komt DVV dichter in de buurt bij de goal van de tegenstander. Het is van der Veer die zich weet vrij te spelen maar zijn inzet helaas ziet stranden op de benen van de keeper. Niet veel later wordt een gevaarlijke indraaiende vrije trap van DJS door alles en iedereen gemist, DVV kan opgelucht ademhalen. Beide ploegen weten de eerste helft niet te scoren en zodoende wordt de kleedkamer opgezocht met een 0-0 stand.

De tweede helft voltrekt zich een zelfde spelbeeld. Beide ploegen weten niet aan voetballen te komen, de echte scherpte ontbreekt, wat veel slordige ballen oplevert. Het is met name een fysieke strijd, wat zich ook terug vertaalt naar het aantal gele kaarten dat de scheidsrechter deze middag trekt. Na 60 minuten is het DJS dat via de linkerkant opkomt. Een voorzet wordt in de 16 rommelig verwerkt waarna de spits van DJS de bal langs alles en iedereen binnen kan schieten voor de 1-0 tussenstand. Na de 1-0 is het DVV dat opportunistischer gaat spelen, wat resulteert in een aantal mogelijkheden. DVV blijft drukken en DJS probeert op de counter gevaarlijk te worden. In één van die counters wordt alleen op keeper Hanenberg afgegaan, maar hij houdt zijn ploeg met een redding in de wedstrijd. Het is zo’n wedstrijd waarin het laatste geluk ontbreekt, met twee ballen op de paal en een kopbal die net naast gaat is het DVV dat deze middag uiteindelijk aan het kortste eind trekt.

Een zure nederlaag voor de ploeg van John Kleijn. In een tegenvallende wedstrijd werd niet het gewenste niveau gehaald. Lang hoeft er niet getreurd te worden. Volgende week staat de wedstrijd tegen Bruse Boys op het programma. Komende week zullen de messen geslepen worden om de weg die de club en het team hebben ingeslagen te vervolgen. Wij hopen, net als afgelopen zaterdag, weer op veel publiek. De steun van de supporters zullen we weer keihard nodig hebben. De aftrap is thuis om 14:30, tot volgende week!